Очаква ни слънчева неделя

0
Ще се затопли и максималните температури ще са между 16° и 21°
Ще се затопли и максималните температури ще са между 16° и 21° Видео: БНТ

Ще се затопли и максималните температури ще са между 16° и 21°

Днес ще бъде по-хладно в сравнение с вчера, максималните температури още ще се понижат и ще са между 12° и 17°. Вятърът ще бъде слаб, от североизток. В по-голямата част от страната ще бъде облачно, с временни разкъсвания на облачността в северните райони от страната. Дъжд ще превалява главно в Южна България, както и по Черноморието.

Предупреждение за значителни валежи е в сила днес в южната ни съседка и в южните райони на Северна Македония. Причината - средиземноморски циклон, който преминава през южните райони на Балканите и ще засегне съвсем слабо нашата страна.

Още през нощта облачността ще започне да се разкъсва и намалява и утре в по-голямата част от страната ще преобладава слънчево време, с изключение на Югоизточна България и Южното Черноморие, където ще намалее чак привечер. Ще се затопли и максималните температури ще са между 16° и 21°, информира БНТ.

Сутринта обаче ще бъде все още хладно с минимални температури в повечето райони между 3° и 8°. Ще духа слаб до умерен предимно източен вятър.

В планините в Западна и Централна България ще е предимно слънчево, след обяд с временни увеличения на облачността и на отделни места ще превали. В масивите от Югоизточна България през по-голямата част от деня облачността ще са задържи значителна, но по-късно и там ще се разкъса и намалее.

Ще духа слаб до умерен вятър от север-североизток. Максималните температури в курортите ще са от 6° на Алеко до 9-10° в Пампорово и Боровец. Опасността от лавини в планините остава повишена.

Ветровито, облачно и с валежи, предимно от сняг, ще е и утре в Северна Европа и Европейска Русия. Проливни валежи от дъжд ще има в Португалия и Испания. На Балканите валежите навсякъде ще спрат, облачността ще намалее и ще започне затопляне.

И у нас, в понеделник максималните температури още ще се повишат. Ще бъде ветровито, но предимно слънчево. Във вторник отново се очакват валежи ,главно в северозападната половина от страната, и захлаждане. В сряда и четвъртък ще бъде слънчево, температурите ще се повишат, но ще има условия за следобедни превалявания и гръмотевични бури.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари