Обявиха грипна епидемия в още три области

2
Пред епидемия остават Плевен и Русе
Пред епидемия остават Плевен и Русе

От понеделник, 28 януари, и в София-град ще бъде обявена грипна ваканция за учениците, съобщиха от Столичната районна здравна инспекция, предаде БГНЕС.

Грипна епидемия от понеделник е обявена и на територията на област Благоевград и област Кюстендил. Към момента отменена е единствено грипната епидемия на територията на област Перник.

Учениците в София ще се върнат отново в класните стаи чак на 6-и февруари. Грипната ваканция включва и междусрочната ваканция, която е на 5-и февруари. Така децата ще имат близо две седмици, за да се излекуват от грипа, коментираха от СРЗИ.

Детските градини не излизат в грипна ваканция, но се засилва филтъра, заявиха от здравната служба. До второ нареждане в трите области се преустановяват детските и женските консултации, свижданията в лечебните заведения за болнична помощ, плановите операции и провеждането на профилактични имунизации.

От понеделник РЗИ – Благоевград обявява грипна епидемия и на територията на област Благоевград. Учебните занятия там ще са преустановени от 28 януари до 1 февруари, включително.

Също от понеделник РЗИ – Кюстендил обявява грипна епидемия на територията на област Кюстендил. И там занятията на учениците ще бъдат подновени на 4 февруари, понеделник.

Към момента в повече от половин България е обявена грипна епидемия. Към днешна дата грипна епидемия е обявена на територията на областите: Бургас, Варна, Видин, Добрич, Кърджали, Пазарджик, Пловдив, Силистра, Сливен, Смолян, Софийска област, Стара Загора, Хасково, Шумен, Ямбол, както и на територията на община Луковит. Пред епидемия са Плевен и Русе.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари