Поставят електронен пастир на изхода на Кюстендил

1
Това се прави заради честите катастрофи с безстопанствени коне
Това се прави заради честите катастрофи с безстопанствени коне

Това се прави заради честите катастрофи с безстопанствени коне

Електронен пастир се монтира от двете страни на пътя на изхода на Кюстендил за София. Това се прави заради честите ПТП-та с безстопанствени коне, които изкачат на платното, казаха от Общината. Проблемът беше поставен и на последното заседание на съветниците.

Последният случай на ПТП с внезапно изскочил на платното кон е от 28 декември, когато автомобил със софийска регистрация се удари и уби животното, а по колата са нанесени значителни щети. Водачката на автомобила пострада от счупеното предно стъкло.

"Там е неосветен участъкът. Не се виждат конете. За последния месец - месец и половина аз знам специално за три инцидента, които за щастие за без фатален край за хората, но с трайни психически последствия за тях. Знам, че с част от хората работят и психолози", заяви кметът на Общината инж. Огнян Атанасов.

Следващата година ще бъдат предприети и останалите планирани мерки. Сред тях е назначаването на полски пазач, който ще има правомощията да залавя животните и да налага санкции на собствениците им. Пътни експерти коментират, че електронният пастир не е решение - едрите животни лесно го събарят или прескачат и излизат на платното.

"Надявам се след Нова година, освен осветлението, и другите мерки да бъдат предприети", допълни инж. Атанасов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари