Обвиниха Недялко Йорданов за блъснат пешеходец

0
Пострадалият не иска да съди поета, но прокуратурата твърди, че законът не позволява това
Пострадалият не иска да съди поета, но прокуратурата твърди, че законът не позволява това

Поетът Недялко Йорданов е обвиняем, с мярка "подписка" и забрана да напуска Бургас.

Това съобщиха от Апелативна прокуратура в морския град, цитирани от БТА.

От Апелативната прокуратура уточняват, че е образувано досъдебно производство, по което Йорданов е привлечен като обвиняем заради причиняване по непредпазливост на средна телесна повреда на пешеходец.

Както ви съобщихме по-рано днес поетът се оплака от прокурорски тормоз във връзка с инцидента, станал на 26 март тази година около 10:30 часа на бургаско кръстовище.

В съобщението на прокуратурата се казва още, че Йорданов е шофирал автомобил и в нарушение на правилата за движение е допуснал произшествие. Блъснал човек, който е пресичал пешеходна пътека, вследствие на което пострадалият е със счупен ляв крак.

В съобщението се казва още, че обвинението е повдигнато въз основа на заключение от изготвената съдебно-автотехническа експертиза. А спрямо Недялко Йорданов е взета най-леката мярка за неотклонение - "подписка".

От страна на пострадалия е изразена воля за прекратяване на досъдебното производство. Адвокатът му е заявил от негово име, че няма претенции към водача и не желае да бъде водено наказателно производство срещу него.

Това искане обаче е оставено без разглеждане от прокуратурата, тъй като законът не позволява това. Деянието е извършено на пешеходна пътека, припомнят още от държавното обвинение.

А фактът, че Йорданов е оказал помощ на пострадалия след инцидента, ще бъде отчетен като смекчаващо вината обстоятелство. Наблюдаващият прокурор по случая е поискал повторна тройна съдебно - автотехническа експертиза. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари