Общините в Русе ще помагат на жителите си при подаване на документи в НАП

0
Това се налага, защото има хора с прекъснати здравноосигурителни права
Това се налага, защото има хора с прекъснати здравноосигурителни права Снимка: Dunavmost

Общините в област Русе ще съдействат на своите жители за подаване на документи, свързани с актуализиране на техния здравноосигурителен статус, в офиса на НАП в крайдунавския град.

Това съобщиха от приходната агенция в Русе.

Това се налага, защото има хора с прекъснати здравноосигурителни права, за които е невъзможно да посетят лично офис на НАП поради наложените ограничения в придвижването от едно населено място в друго, и не могат да се възползват от възможността за подаване на документи по електронен път с персонален идентификационен код или класифициран електронен подпис.

Офисът на НАП в Русе се е обърнал към общинските ръководства в региона да определят свои служители, при които гражданите да могат да подадат Декларация, образец нр. 7.

Техен ангажимент е да установят самоличността на лицето, направило волеизявлението, да сканират представените документи и да ги изпратят по електронната поща в офиса на русенската приходна администрация.

След приемане и обработка на документите, офисът на НАП в Русе ще върне информация за резултата от обработката им по електронната поща на общинската администрация, за да може същата да бъде предоставена за сведение на лицето.

От НАП информират, че невнасянето на повече от три месеца здравни осигуровки за предходните 36 месеца лишава хората от здравноосигурителни права. Здравният статус се възстановява, когато лицето внесе всички дължими здравни вноски през последните пет години.

Здравните осигуровки за хора, които през 2020 г. не работят на трудови или приравнени на тях договори, вече е не по-малка от 24,40 лева на месец

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари