Община Русе превръща атрактивен имот в центъра на града в нова детска градина

6
В съседство ще се построи и площадка за игра на открито с приблизителна площ 200 кв. м.
В съседство ще се построи и площадка за игра на открито с приблизителна площ 200 кв. м. Снимка: архив

В съседство ще се построи и площадка за игра на открито с приблизителна площ 200 кв. м.

Днес общинските съветници подкрепиха предложението на Община Русе за учредяване правото на строеж на инвеститор, който ще бъде задължен да построи и прехвърли в собственост на Общината детска площадка и помещения за детска градина.

Теренът се намира на ул. „Батак“ и е съставен от два имота, които в момента са в режим на съсобственост между двете страни.

Намерението на „Инвестстрой Русе“ ООД е да изгради жилищна сграда на мястото, а на приземния етаж Общината да придобие построените от дружеството помещения за занималня, почивка и санитарни помещения с обща площ 220 кв.м.

В съседство ще се построи и площадка за игра на открито с приблизителна площ 200 кв. м.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    3
    За един приятел
    За брагодарност сега дали П. Милков ще придобие чрез дарение от строителя апартамент в блока или ще го придобие с покупка -продажба на цена 100 Евро кв. м. Трябва да се помага и на обикновените хора и да се мисли за гражданите като цяло. Номера с мазата няма да мине
  • 7
    2
    Миглена
    Ей, не се налапа този инвеститор!! Пред нищо не се спира известния г-н Табияшки.. Сградата на ул. "Батак" от години е апетитна хапка за много предприемачи! Нищо, че е дарена за деца!!! Уважаеми г-н Табияшки, г-н Начков, ще заживеете ли по-щастливо отнемайки щастието на децата и издигайки поредния ваш барутник на брега на р. Дунав?!
  • 13
    1
    Кой печели
    Всичко е точно! Кмета уреди един от наложилите се през последните 2 години строители в града. Щом строителя и Кмета замазват очите на гражданите с избените помещения, означава, че парцела е малък и непозволява да има подземни гаражи. А това, че ще има детска площадка в съседство допълнително ще повиши цената на жилищата и строителя ще спечели повече. Браво на Кмета! Общината вместо жилища, печели маза на центъра... Честито! Това е мое мнение. Дали ще гласувам за него на средващите избори...?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари