Откриха солна стая в детска градина "Русалка"

3

Помещението ще може да се използва от всички над 300 деца в детската градина

Днес в ДГ "Русалка" на ул. "Шумнатица" 4 бе открита солна стая. Помещението ще може да се използва от всички 314 деца в двете сгради на детската градина, а за изграждането му са използвани собствени бюджетни средства, както и финансиране от Община Русе.

"Солната стая ще допринесе за това нашите деца да имат възможността да играят и да се забавляват, докато се укрепва имунитетът им”, каза заместник-кметът на Община Русе Енчо Енчев. Той откри официално помещението, като използва възможността да благодари на директора на градината Снежина Никова и на целия екип на образователната институция за всеотдайната работа с децата.

Педагогическият екип на ДГ "Русалка" вече е създал график за използване на стаята от всички техни възпитаници. Препоръчителното време за престой в помещението е 15 - 20 мин. два до три пъти седмично, което е съобразено с възрастта на децата. Солните частици спират развитието на бактерии и други видове микроорганизми, като са препоръчвани за лечение на редица състояния, вкл. респираторни, кожни и нервни заболявания. Всички дейности ще бъдат изпълнявани под формата на игра.

На откриването присъстваха още началникът на отдел "Образование, спорт и младежки дейности" към Община Русе Таня Тодорова, началникът на отдел "Здравни дейности" Радостина Пейкова, директорът на РЗИ - Русе д-р Александър Парашкевов и Милена Георгиева – старши експерт от РУО - Русе.

Това е второто подобно помещение в детска градина в Русе. В началото на годината солна стая бе открита и в ДГ "Пинокио", а следващата седмица предстои да заработи такава и във филиала на градината на ул. "Вискяр" 2.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    2
    Emes
    В тоя град има една клика " хубавици" дето яко претакват европари и стой та гледай - частни занимални,солни стаи, монтесори и тинтири минтири. Простосмъртните да духат супата
  • 1
    1
    Дунав
    Шибай на копелдаците по една инжекция срещу ковид и имунитета е ОК! Евросъюзът е подсигурил!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари