Нова детска градина ще бъде построена в центъра на Русе

4
Теренът за бъдещата детска градина се намира на ул. „Батак“ 4 и ул. „Никола Палаузов“ 9
Теренът за бъдещата детска градина се намира на ул. „Батак“ 4 и ул. „Никола Палаузов“ 9

Теренът за бъдещата детска градина се намира на ул. „Батак“ 4 и ул. „Никола Палаузов“ 9

Община Русе сключи договор с „Инвестстрой Русе“ ООД за учредяване правото на строеж на инвеститор, който ще бъде задължен да построи и прехвърли в собственост на Общината детска площадка и помещения за детска градина. Теренът се намира на ул. „Батак“ 4 и ул. „Никола Палаузов“ 9 и е съставен от два имота, които в момента са в режим на съсобственост между двете страни.

Община Русе ще получи в двугодишен срок оборудвани обекти в новопостроените сгради. На партерния етаж ще бъде изцяло изградена детска градина заедно с административен офис към нея. В двора между проектираните сгради ще бъде обособена и детска площадка, която ще бъде подходяща за деца на възраст от 3 до 6 години.

С реализацията на проекта ще се реши обществената потребност на живущите в централната градска част, чиито деца се налага да посещават по-отдалечени детски заведения, което е съпътствано и с допълнителни неудобства за семействата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    9
    До 4
    За бебенцата на Пишман Ага Бин Бенчо Втори, внук на Дедо си, комунистически обиец на граждани през кумунизма.
  • -3
    8
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Стига с тия общински говна бе! Дайте правото на хората да правят частни детски градини.
  • 10
    7
    Анонимно
    Точно там има детска градина от години, чийто двор всъщност ще се унищожи, за да строят кооперациите и “новата детска градина” ще е с двор не повече от 200 кв.м. - напълно недостатъчно да си играят децата.., А Русе намаляеа откъм жители и раждащи се деца… Цялата работа е да се приберат едни пари, а за децата никой не мисли. Ще унищожат двора и пак сграда до сграда, не знам дали останаха хора да живеят в тези сгради…
  • 1
    6
    Анонимен.
    В Русе живеят най големите комплексари
  • 13
    5
    Мнение
    Защо отново не върнат статута на бившото, вече, Руско консулство? То си е било детска градина. Сградата и прилежащия двор са строени и подходящи за това. Защо ще се харчат излишни пари, още повече, че деца в Русе все по малко се раждат?
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари