Облачно и студено в сряда

1
През следващото денонощие над страната ще се задържи предимно облачно
През следващото денонощие над страната ще се задържи предимно облачно

През следващото денонощие над страната ще се задържи предимно облачно

На много места, главно в Южна България ще превалява слаб дъжд, а в Предбалкана – слаб сняг. През деня, главно в Дунавската равнина и Добруджа валежите временно ще спрат. Ще продължи да духа до умерен, в Източна България и временно силен североизточен вятър. Преобладаващите минимални температури ще бъдат между 0° и 5°, а максималните - между 3° и 8°. В София минимална температура около 0°, максимална - около 3°. През нощта срещу четвъртък от югозапад валежите ще се усилят и отново ще обхванат и Северна България. Това каза за Агенция Фокус дежурният синоптик от НИМХ Красимир Стоев.

Над Черноморието ще е предимно облачно, на места по южното крайбрежие ще превалява слаб дъжд. Ще продължи да духа умерен и временно силен североизточен вятър. Максимални температури: 0° и 5°. Температурата на морската вода е 12°-14°. Вълнението на морето ще бъде около 4 бала.

Над планините ще се задържи облачно и мъгливо. На много места ще превалява слаб сняг. Ще духа силен вятър от изток-югоизток. Максимална температура на височина 1200 метра около 2°, на 2000 метра – около минус 2°.

Атмосферното налягане ще се задържи близко до средното за месеца.

В четвъртък валежите ще продължат. В по-голямата част от страната ще са от дъжд, който след обяд в западната част от Дунавската равнина и високите полета в Западна България ще се примесва и ще преминава в сняг. Значителни по количество ще са на места в Южна България. Вятърът ще е до умерен, в източните райони до силен от североизток. Температурите ще са почти без дневен ход, в по-голямата част от страната между 2° и 7°. В петък валежите ще спрат, най-късно в североизточните райони. Вятърът ще отслабне и в по-голямата част от страната ще стихне, в Източна България ще се ориентира от север-северозапад. Облачността временно ще се разкъсва, но ще остане значителна. В събота ще се задържи предимно облачно, без съществени валежи. Вятърът отново ще стане североизточен, ще бъде слаб. Минималните температури ще са с градус-два по-ниски, а дневните ще се повишат слабо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари