Обичам сина си, въпреки че обича да носи рокли!

0

"Да бъдеш родител значи нещо различно за различните хора. За мен значи да поставиш някого другиго пред себе си. Значи да обичаш някого повече от всичко друго в целия свят. Значи да отгледаш дете така, че да се превърне в най-доброто, на което е способно. Да окуражаваш. Да уважаваш. Да вдъхновяваш един нов член на обществото ни".

С тези думи започва писмото на една майка, която разказва за своя различен, но уникален син - момченце на 5 годинки, което обича да носи рокли, разказва VESTI.

По думите ѝ той се е родил през 2012 г.

"Да станеш родител те променя. Понякога за добро, друг път - може би за лошо. Когато посрещнах на бял свят сина си, това изкара от мен най-доброто. Исках синът ми да израстне с ясното съзнание, че неговият глас е важен. Че може да порасне и да бъде какъвто си пожелае. Че, растейки, ще обича себе си", обяснява тя и допълва:

"Синът ми обича да се прави на Супергерой. Фен е на Железният човек, обича криеницата, да си играе с колички и късата си прическа. Синът ми е момче. И със съпруга ми сме го научили каква е разликата между момиченцата и момченцата - че момиченцата имат вагина, а момченцата пениси. (...)

Но никога не сме му поставяли нещата така: "Това е само за момчета, а това е само за момичета".

И защо да го правим? Каква е наистина разликата? Може би някои от вас няма да се съгласят с мен. Ще го уважа. Но уважете и вие това, че 5-годишното ми момченце е истински щастливо. И в края на деня това е единственото нещо, което наистина има значение. И с баща му го обичаме".

Източник: VESTI.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари