Няма да има нулева учебна година

0
Красимир Вълчев посъветва да не се правят планове за почивки през юни, тъй като няма яснота докога ще продължи настоящата ситуация
Красимир Вълчев посъветва да не се правят планове за почивки през юни, тъй като няма яснота докога ще продължи настоящата ситуация

Това заяви на брифинг пред медиите образователният министър Красимир Вълчев.

“С тези 10 дни до 29 март средно ще имаме 22 дни неучебни дни, което надхвърля границата на разумното, на възможното за преструктуриране. Част от часовете за самоподготовка могат да бъдат приравнени на това, което в момента се провежда. Неизбежно ще влезем в решение за компенсиране на част от тези дни, които са неприсъствени. Имаме над 5 варианта, но за нито един от тях не сме сигурни, че е по-вероятен от останалите", каза Вълчев.

Единият е ако се наложи пролетната ваканция да се трансформира във великденска. На този етап министърът не препоръча да се правят планове как ще се реорганизира учебната програма през април..

По отношение на предварителните изпити във висшите училища, Вълчев е категоричен и смята, че няма нищо драматично да не се проведат. Министърът посъветва да не се правят планове за почивки през юни, тъй като няма яснота докога ще продължи настоящата ситуация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари