Новият посланик на Украйна у нас направи видеообръщение на български език

1
Олеся Илашчук връчи акредитивните писма на президента Румен Радев
Олеся Илашчук връчи акредитивните писма на президента Румен Радев

Олеся Илашчук връчи акредитивните писма на президента Румен Радев

Новият посланик на Украйна у нас официално встъпи в длъжност и благодари на България за хуманитарната и военната помощ. Олеся Илашчук направи видеообръщение на български език в страницата на украинската мисия във Фейсбук.

„Всички ние заедно трябва да възстановим мира в Украйна и Европа. Украйна е благодарна на България за всестранната политическа, икономическа, финансова, хуманитарна и военна подкрепа. Ние сме благодарни и за помощта за десетки хиляди украински семейства, намерили временно убежище във вашата страна“, каза Олеся Илашчук.

Тя връчи акредитивните писма на президента Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    17
    русенец
    Тука разни са съгласни да махат с опашки и да ближат всичко що Запада ни натриса, но както и да го погледнеш е доста унизително да ни пратят повяхваща компаньонка за посланик.
  • 0
    16
    русенец до 14
    Защото Русия организира поредния заговор срещу България, която е желала да бъде независима и организира нападение на страната ни от няколко страни
  • -2
    15
    ...
    Аз на моя екран виждам една красива рускиня. По модерному украинка. Жал ми е, че славяни се бият помежду си, но това не е за пръв път. А вие диванни войни, каква победа гоните?
  • 2
    14
    иванчо от острица
    Гонил ги генерал Колев пък добруджа румънска Що
  • 1
    13
    OMG
    Само някой отхвърлен хомосексуалист може да излива злоба срещу такава красива жена, която се е постарала да направи първото си официално обръщение на български език. Демонстрира уважение и изброи доста исторически факти, които свързват двата народа. Всъщност почти всички посланници се стараят поне някаква част от обръщението им да е на български, макар и развален. С изключение на посланника на една държава само - дето ни обяви за вражеска :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари