Тодор Тагарев: България да изпрати старо оръжие в помощ на Украйна

0
Много страни са получили по-модерни бойни машини от Германия, след като изпратили старите си като помощ в Украйна
Много страни са получили по-модерни бойни машини от Германия, след като изпратили старите си като помощ в Украйна

Много страни са получили по-модерни бойни машини от Германия, след като изпратили старите си като помощ в Украйна 

В Народното събрание предстои да бъде внесено искане страната ни да предостави военна помощ за Украйна. Темата предизвика дебат може ли България да спечели от подобен ход и да поднови въоръжението си като изпрати старо оръжие. В ефира на NOVA коментар направиха бившият министър на отбраната проф. Тодор Тагарев и бившият кореспондент на БНР в Берлин Александър Велев

„Това, което говори г-н Радев, а и много други политици, включително цялото висше ръководство на БСП, че даването на военна помощ би означавало въвличане във войната, противоречи рязко с нашата позиция в международни формати”, подчерта проф. Тагарев. По думите му тази теза е незащитима логически. Много страни, сред които Словения, Словакия и Гърция, са получили далеч по-модерни бойни машини от Германия, след като изпратили старите си като помощ в Украйна, допълни бившият военен министър. 

"Идеята на Германия", обясни Александър Велев, "била чрез подобни кръгови сделки да се предостави оръжие на Украйна, което тя веднага да може да обслужи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    10
    На кой му пука за моето име
    Ами аз съм "за", ама покрай оръжието да им пратим и Тагаров и Ицко - брадатия..всъщност всички "еврео - атлантици", там ГРОБ, ДБ, ПП, ДПС и прочее, аз лично ще дам пари за една бронежилетка и каска..може и за чепици...
  • 0
    9
    русенец
    А руснаците почнаха да измират - кой от инцидент, ако мисли различно от Путлер, ко от алкохолно отравяне . като Карпов. Съдба, няма какво да кажеш. А и много пушат тези руснаци. Къде крайцери потъват, къде изтребители се разбиват, направо - интересни неща стават в Империята на злото. А да отговоря на седми - украинците показаха на света каква е истината за една половинвековна лъжа за могъществото на армията на ватниците. Когато са сами, без подкрепата на цивилизования свят като техни съюзници, виждаме какъв е резултата. Единствената подкрепа, която получават ватниците до момента е от Сирия и от Чечя - но тя скъпо ще им излезе, много скъпо, когато започнат да връщат борчовете и услугите. А да говорим ли, че "могъщата наука" на РуZZия стигна до там, че да купува военна техника и технологии от Иран. Трябват ли повече коментари?
  • 0
    8
    До 7
    Русия трябва да победи не Украйна ,а Обединена Европа и САЩ ,ама едновременно ! А това вижда ли ти се възможно руска подлого ! Как ти се вижда, че Китай си иска Сибир ,а руската армия няма резерви от техника и има само ниско цивилизовано пушечно месо ! Въобще май съотношението на силите не ти е ясно !
  • 2
    7
    до 3
    Хайде да броим победите и пилците и жертвите като свърши патакламата. Нали не вярваш, че някакви украинци са в състояние да се справят с Русия? Ако продължават да се пънат, скоро няма да останат живи мъже във фертилна възраст за разплод и украинците ще изчезнат като етнос.
  • -2
    6
    В.П.
    Няма спасение от комунистическата паплач ! Това са хора ,които мразят всичко ,което не е комунист ! Те върнаха страната ни 200 години назад и продължават да я теглят към руската простотия !
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари