Нов рекорд в броя на оздравелите в Русе

0
За втори пореден ден от Регионалната здравна инспекция отчитат под 100 заразени с COVID-19
За втори пореден ден от Регионалната здравна инспекция отчитат под 100 заразени с COVID-19 Снимка: Dunavmost

За втори пореден ден от Регионалната здравна инспекция отчитат под 100 заразени с COVID-19 в област Русе

Положителната тенденция се допълва и от нов рекорд в броя на оздравелите. За последните 24 часа са установени 92 нови случая, а излекуваните се увеличиха с още 279, най-много от началото на годината. Припомняме, че най-много оздравели от март миналата година насам имаше на 8 декември – 403-ма. 85 от заболелите през вчерашния ден са от община Русе. По двама новозаразени има в общините Бяла, Ветово и Ценово, както и един в Иваново. Така от началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в областта достигнаха 12731, а преболедувалите 9990. Активните случаи са 2005. По последни данни намиращите се на болнично лечение в областта са 386 души, като 53-ма от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 121, като три от тях са за интензивни грижи.

За последното денонощие са починали още четири жени и шестима мъже с положителен тест за коронавирус. Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега станаха 736, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 429 от тях са мъже, 307 са жените.

Позовавайки се на данните от Единния информационен портал става ясно, че за последното денонощие област Русе е на шесто място по заболеваемост в страната. За изминалите 24 часа няма област без нови случаи на коронавирусна инфекция, като с най-малко е Видин – 14.

До момента в областта са извършени 16378 имунизации, като повторна доза са получили 3309 лица, което означава, че при тях имунизационният процес е приключил. За изминалото денонощие са извършени 536 имунизации.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари