Русе е на седмо място по заболеваемост в страната

0
Един нов случай на COVID-19 в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция
Един нов случай на COVID-19 в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция

Един нов случай на COVID-19 в Русенско отчитат от Регионалната здравна инспекция. Става дума за лице от община Русе

За последните 24 часа няма оздравели и починали с положителен тест за коронавирусна инфекция. От началото на пандемията диагностицираните с коронавирус в Русенско са 14257, а преболедувалите остават 13278. Активните случаи са 74. По последни данни на болнично лечение в областта се намират 14 души, като 4 от тях са в реанимация. Към момента свободните легла са 132, от които 24 са за интензивни грижи.

Смъртните случаи на хора с COVID-19 от началото на пандемията до сега са 905, като починалите са на възраст между 26 и 98 години. 518 от тях са мъже, 387 са жените.

Регионът се намира на седмо място по заболеваемост в страната, това сочи справка в Единния информационен портал. Област Русе е наравно с Видин, Враца, Кърджали, Ловеч, Монтана, Перник, Плевен и Стара Загора. Без заразени с коронавирус през вчерашния ден са осем области – Габрово, Кюстендил, Пловдив, Силистра, Смолян, Търговище, Хасково и Шумен.

По последни данни до момента в областта са извършени 47328 имунизации, като повторна доза са получили 22224 лица. Само вчера са поставени 331 ваксини, като 203-ма души са получили първа игла от някои от препаратите.

През цялата седмица е осигурен „зелен коридор“ за имунизация в Белодробната болница „Д-р Димитър Граматиков“ в Русе. Всеки делничен ден от 08.00 до 15.00 часа без предварително записване в лечебното заведение ще бъдат поставени ваксини срещу COVID-19.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари