Николай Витанов: Яж и пий, народе. Ковидът няма да ти развали празниците

1
Това сподели на своя Facebook профил проф. Николай Витанов и прогнозира, че ще има и следващи пандемии
Това сподели на своя Facebook профил проф. Николай Витанов и прогнозира, че ще има и следващи пандемии Снимка: БНР / Ани Петрова

Това сподели на своя Facebook профил проф. Николай Витанов и прогнозира, че ще има и следващи пандемии

Ще има и нови пандемии в световен мащаб. Това прогнозира математикът от БАН проф. Николай Витанов. По думите му гъстотата на населението по света расте и вирусите се разпространяват все по-лесно.

Относно развитието на пандемията от COVID-19 у нас, Витанов напомни, че не се очакват проблеми през предстоящите празници. По думите му разпространението на COVID-19 е забавено и вълната няма да се вдигне толкова високо, че да създаде съществени проблеми за здравната система до коледните празници. „Винце, туршийка, мезенце, спокойна Коледа въпреки ковида и войната“, обобщава математикът.

И прогнозира, че не няма да има недостиг места в болниците, очаква се през декември и смъртността на пациенти с COVID-19 да е ниска.

14-дневната заболеваемост също спада, отчита Витанов и допълва: „Има вероятност спадът да се забави и трендът да се обърне. Но-о-о-о, ковидът е достатъчно забавен, за да не може да се надигне толкова, че да ни създаде проблеми за Коледните празници. След празниците зависи от това, какво ще си внесем от чужбина покрай празниците. Предварителните сметки не показват, че ще имаме особени проблеми“.

„Ситуацията е спокойна. Пий, народе и яж, Ковидът няма да ти развали празниците“, обобщава Витанов.

На финала проф. Витанов заключава: „14 дневната заболеваемост по стария план на МЗ от времената на министър Кацаров. Изцяло зелена карта по специален повод. Яж и пий, народе. Ковидът няма да ти развали празниците“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    4
    Manolo
    Тоя т.нар. "професор" беше започнал да се изевява и като оракул за войната в Украйна. Нещо математическия му модел, работи само за Ковид-19. Благодарение на тоя вирус, стана ясно за съществуването на тоя психопат - математик. Изчезне ли вируса, изчезва от медийното пространство и "професора"
  • 6
    3
    Наистина
    Свършиха парите свърши ковида сега пак болни пак мрем ама що щото няма здраве опазване щото ядем буклуци щот работим за стотинки Братчетата на Гаврош Вапцаров .
  • 5
    2
    На тоя
    Да му сера в устата! Идиот, ковид-идиот!
  • 5
    1
    SB
    ДА СИ РЕШАВА ЗАДАЧИТЕ ТОЗ ПЕДАЛ
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари