Николай Василев: Политиците биха искали днес да откраднат 17 милиарда лева

1
Те ще ги изхарчат, а ние ще „гоним Михлая“, когато станем пенсионери
Те ще ги изхарчат, а ние ще „гоним Михлая“, когато станем пенсионери Снимка: БГНЕС

Търси се аргумент, за да се откраднат парите от втория стълб на пенсионното осигуряване и да отидат в първия

Това каза за предаването „Добър ден, България“ на радио „Фокус“ Николай Василев член на Управителния съвет на Българската CFA Асоциация.

„Това, което се случва е, че политиците биха искали днес да откраднат парите от втория стълб. Там има близо 17 млрд. лв. Това са страшно много пари за малка България. 17 млрд. живи пари са натрупани и са си наши – на осигурените лица. И когато политиците кажат: „Дайте ни ги в НОИ“, ще стане следното: Те ще ги изхарчат за пенсии през декември или през 2021 г. и после парите ги няма. А ние ще „гоним Михлая“, когато станем пенсионери. Днешните министри, подстрекават хората да си вземат парите, и да ги изпарят в първия стълб, раздавайки ги на другите пенсионери. Те знаят, че след 30 години няма да са на власт и няма кой да протестира пред техните прозорци с въпроса: „Къде са ни пенсиите от втория стълб“, обясни той.

"Всички правителства в България се надпреварват да увеличат пенсиите в НОИ повече, от колкото се полага според швейцарското правило", каза още Николай Василев и добави, че пенсиите в първия стълб са силно субсидирани от държавния бюджет.

"Критиката към частните пенсионни фондове е отправяна от хора, които нямат познания в тази сфера. Война се води на медийния политически фронт", обясни Василев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари