Нередности в над 100 обществени поръчки на Министерството на отбраната

0
Открити са недобри практики и нарушения
Открити са недобри практики и нарушения

Към момента е завършен доклад по отношение проверка на състоянието на обществени поръчки, които са в отговорностите на Министерство на отбраната (MO).

По препоръка на проверяващите органи, които са правили проверката, този доклад освен това е изпратен до прокуратурата. Това каза служебният вицепремиер и министър на отбраната Стефан Янев, предаде БГНЕС.

В края на януари служебният премиер Огнян Герджиков поиска в рамките на двуседмичен срок служебните министри да му представят своите аналитични доклади за състоянието в министерствата, с конкретни предложения за тяхното решаване.

Ревизията в пълния смисъл на думата за МО все още не е завършила. Проверките продължават и в момента по различни направления и дейности, които са предвидени да бъдат проверени. Към момента е готов докладът за обществените поръчки в МО, той е предаден на премиера, а освен до прокуратурата и в агенцията за финансов контрол. „Открити са недобри практики, открити са нарушения и тези неща са описани в доклада и са изпратени на съответните институции да ги проверят. Ако има нарушения, те ще се произнесат”, каза Янев. Служебният военен министър посочи, че приблизително над 100 е броят на различните обществени поръчки, в които има някакви нередности. Обеща детайли след около седмица.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари