Прокуратурата започва проверки на строежа на "Турски поток"

0
Прокуратурата се самосезира по информация, свързана с газопровода „Турски поток“
Прокуратурата се самосезира по информация, свързана с газопровода „Турски поток“ Снимка: Facebook / Бойко Борисов / Архив

Прокуратурата се самосезира по информация, свързана с газопровода „Турски поток“

Софийската градска прокуратура (СГП) се самосезира по разпространена в медиите информация, свързана с газопровода „Турски поток“. От държавното обвинение информират, че става дума за твърдения за нарушения, свързани с избора на изпълнител и ускореното изграждане на газопровода през България.

Освен това има твърдения за нерегламентирано договаряне между подизпълнители и възложители за заобикаляне на Закона за обществените поръчки и обсъждането на забранени от закона схеми като наемане на кандидат за изпълнител като подизпълнител на част от проекта.

Наблюдаващият прокурор, избран на принципа на случайния подбор, следва да предприеме действия по своя преценка, съобразно правомощията си по Закона за съдебната власт и Наказателно-процесуалния кодекс, информират от прокуратурата.

Преди няколко дни неправителствената организация "Антикорупционнен фонд" публикува данни, за които се твърди, че са писмо от поща на руски политик, в които се споменава изграждането на газопровода.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    1
    фена на Путин
    Аха ! НПО с гръмко наименование, пуснало сигнал и настана настръхване. Писма на руски политици, конспирации, анти-корупционери в действие спасяват България от голямо зло, докато то вече почти няма България. До сега всичко беше шест, но писмото на политика ще гътне тръбата. Пак Русия е в издънка. Много искам да ви видя как точно ще го спрете този поток. Ама много много искам да го видя спрян.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари