Неделино плаче за децата си!

0
Трети ден продължава траурът в Неделино
Трети ден продължава траурът в Неделино Снимка: БГНЕС

Трети ден продължава в Неделино траурът по загиналите в Испания Милена Михайлова, Светла Петрова и Бисерка Ковачева.

Те са сред 800-те жители на малкия родопски град, които години наред са осигурявали прехраната на семействата си с гурбет, предаде  БГНЕС в региона. При катастрофата на магистралата край Авила тежко пострадаха още две жени от района. По- зле е Фанка Бодурова от златоградското село Старцево, на която и предстои операция на първи счупен прешлен на врата в болница в Саламанка.

Лекарите дават добра прогноза. Другата ранена жена - Нешка Годумова, е от Неделино, тя се възстановява с бързи темпове. За да приберат телата на загиналите, близките трябва да ги разпознаят. Те са изпратили пълномощни на техни приятели в групата, а консулът ни в Мадрид вече ги е легализирал. Очаква се транспортирането на телата - правителството е заявило готовност да го поеме, испанският работодател също е казал, че ще наеме погребална агенция да го направи.

Все още не е ясно точно как ще бъдат върнати, но моментът наближава. 26% е безработицата в района на Неделино. Почти всяка къща има гурбетчия, някъде са цели семейства. Правилата се диктуват от възникналите възможности за работа, тръгват майки на бебета, които не ги познават като се върнат. Ако някъде се намери повече работа, тръгват цели групи.

Сериозно присъствие на неделинци има в Ница. Новината за атентата там също вся тревога в градчето, но сред загиналите нямаше техни съграждани. Трите загинали в Испания жени оставят шест деца сираци. Милена Михайлова умира в деня, в който дъщеря и получава новината, че е приета за студентка в Пловдивския университет. Останалите осиротели деца са по-малки. И трите жени са работили на същото място години наред.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари