Не! България не се превърна в "КОВИД ГЕТО"

4
От днес отпадат всички мерки срещу КОВИД-19
От днес отпадат всички мерки срещу КОВИД-19

От днес отпадат всички мерки срещу КОВИД-19

Това става ясно от съобщение на здравното министерство, според което заради намаляване на разпространението на вируса и тежестта на протичането му няма да се издава нова заповед за въвеждане на противоепидемични мерки.

Преди една година всички ни плашеха от сутрин до вечер, че България щяла да се превърне в "ковид гетото" на Европа.

Днес обаче виждаме, че това не се случи. Очаквано след мутирането вирусът отслабна и премина през по-голямата част от населението, независимо от това дали заразените с коронавирус бяха ваксинирани.

Доц. Атанас Мангъров заяви миналия месец, че две години по-късно, става ясно, че прилаганите ваксини способстват, особено в млада възраст, за развитието на миокардити, автоимунни заболявания, тромбози, а случаите на внезапна смърт при ваксинираните зачестяват.

Нека си припомним с какво ни плашеха предната година, за да пропагандират хората да се ваксинират масово.

Проф. Радка Аргирова: Има опасност България да стане ковид гето

Има опасност България да стане ковид гето, никой няма да иска да дойде тук - нито на екскурзия, нито за бизнес. Това каза вирусологът проф. Радка Аргирова в разговор с премиера Кирил Петков на 22.12.2021 година. Вирусологът беше съобщила още, че в Световната здравна организация се лансирала идеята за страните с ниско ваксинално покритие, да бъдат отделени в обща червена зона. "Това се говори в СЗО, така че нещата са изключително сериозни", беше казала още проф. Аргирова.

Според бившия премиер Кирил Петков България трябвало да каже „не искаме да сме ковид-гето”.

"Това зависи от всеки един от нас. Този път не може да сочим с пръст държавата. Малкият бизнес не може да бъде непрекъснато подпомаган", беше казал Петков.

"Последното нещо, което искам да закачат към името на България е да бъде ковид-дестинация. Надявам се хората да разберат, че не може да сме последни по всичко. Тук става въпрос за нас, за нашите деца, за нашата икономика", беше заявил Кирил Петков. 

Ангел Кунчев: Очакваме "цунамито на Омикрон"

На 30.12. 2021 година Главният държавен здравен инспектор прогнозираше, че при ниското ваксинационно покритие у нас "Омикрон" ще причини големи проблеми.

"Омикрон" удвоява случаите на два дни. Това е лошата му характеристика. Добрата е, че смъртността не е толкова голяма и по-малко хора влизат в болница, но когато болните са страшно много, болниците пак ще се напълнят", беше казал Кунчев.

Доц. Атанас Мангъров: COVID в момента е обикновен коронавирус

"Тъй като COVID в момента не е COVID-19, това означава, че и ваксините, прилагани днес, не действат, тъй като са създадени за друг вирус", обясни доц. Мангъров, цитиран от БТА. Известният вирусолог добави, че днес, две години по-късно, става ясно, че прилаганите ваксини способстват, особено в млада възраст, за развитието на миокардити, автоимунни заболявания, тромбози, а случаите на внезапна смърт при ваксинираните зачестяват.

С 16% средно се е увеличила смъртността в ЕС през лятото на тази година, като статистиката сочи, че в държави с по-малък брой ваксинирани, като България, ръстът на смъртност е 1,45. За сравнение при държави със задължителна ваксинация, ръстът е много по-висок (Испания – 37%, Германия – 16%, Гърция – 32%). Доц. Мангъров прогнозира и в бъдеще редица инциденти, свързани с ваксините – събития, които ще бъдат видени в следствие от изминалото време.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари