Натоварен трафик и катастрофи в първия от серията почивни дни

0
Сериозен е трафикът на ГКПП „Кулата”
Сериозен е трафикът на ГКПП „Кулата” Видео: NOVA

Натоварен трафик и засилен контрол на КАТ в първия от поредицата почивни дни.

Хиляди българи тръгват на път за празниците. Още в четвъртък следобед се стигна до задръствания и напрежение по пътищата. Сериозен е трафикът на изходите на София и в петък сутринта. Опашка се образува и на границата с Гърция.

На изхода на София към АМ "Тракия" трафикът беше интензивен още от сутрешните часове. Към обяд колоната от автомобили стигаше до светофара за кв. "Горубляне". За да бъде по-лесно изнасянето на автомобилите, пътни полицаи регулират движението, информира NOVA.

Катастрофа затрудни към обяд движението по скоростния път км 107 в посока Бургас. Движението се осъществява в аварийната лента.

Лека катастрофа в началото на АМ "Хемус" в посока Варна е образувала километрично задръстване. Колоните от автомобили се движат с изключително ниска скорост, движението се регулира от полицията.

Около 200 000 българи ще пътуват за празниците в страната, сочи проучване. 30 000 от сънародниците ни са избрали да прекарат празниците в чужбина. 35 000 пък са чужденците, които ще дойдат в България през следващите дни.

Според него ремонтите на АМ „Тракия” възпрепятстват движението. От „Пътна полиция” отправиха молба те да бъдат прекратени за празниците, но решението се взима от АПИ, които продължават някои от ремонтните дейности. Инспектор Близнашки препоръчва на шофьорите да използват обходния маршрут през Подбалканския път в участъка край Стара Загора от АМ „Тракия”.

Километрични опашки от автомобили се извиха и на АМ "Струма" в посока Благоевград.

От четвъртък тече и акция за превенция на високата скорост. КАТ е изкарала цялата налична техника, която е разположена основно в извънградските и високоскоростните участъци. От събота пътните полицаи ще се насочат към населените места, където ще се следи за употреба на алкохол. Инспектор Близнашки апелира към шофьорите да карат внимателно и да спазват ограниченията.

Въпреки коронавируса и засилените мерки, не липсват и българи, които се отправят на почивка в Гърция за празниците. Сериозен е трафикът на ГКПП „Кулата”. Опашката на границата се движи изключително бавно, а причина за това е, че работи само един пункт за проверка, както и стриктният контрол от страна на граничните власти.

Освен предварително ясните документи, които всеки трябва да носи със себе си, гръцките власти правят бързи тестове на произволно избрани хора. Това една доста време, което допълнително бави трафика.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари