Напрежение в Омуртаг след смъртта на младеж

1
Протестиращите блокираха главния път София - Варна на разклона за Омуртаг
Протестиращите блокираха главния път София - Варна на разклона за Омуртаг Видео: NOVA

Протест в Омуртаг късно вечерта в петък заради катастрофа, при която е загинал 17-годишен младеж.

Според протестиращите, за инцидента, който се е случил на 15-ти август,  е виновен пиян шофьор, прикриван впоследствие. В единия от автомобилите, който е паднал в канавка, са пътували трима души. Двама единият загива на място, друг младеж е в болница с опасност за живота, а шофьорът е невредим. В другия автомобил е бил шофьор на 32 години. Протестът в петък вечерта е блокирал главния път София - Варна на разклона за Омуртаг.

Областният управител Митко Стайков обясни, че е разпоредил да се направи по-обстойна проверка на случая заради напрежението от последните часове, предава NOVA.  

Основно напрежението е предизвикано вследствие на катастрофата и трагичния инцидент – едното от момчетата загива, другото момче в момента е в на изкуствено дишане, с травма на белия дроб, черепно-мозъчна травма и прекъснат прешлен. Основното искане на протестиращите е справедливост. Те имат някакви съмнения. Говорихме до 3 часа сутринта, н в рамките на час, с един нормален диалог успокоихме хората, че ще направим всички възможно”, заяви в ефира на „Събуди се” Стайков.

Марчело първи е пристигнал на мястото на инцидента. „Шофьорът на другия автомобил е бил пиян. Ние го спасихме него. Аз го вдигнах от земята, помогнах му да стане. Като го вдигнах, миришеше на алкохол”, каза той.

Приятелите на загиналия младеж обявиха, че 32-годишният шофьор на другия автомобил, е общински съветник от ДПС. "Излязохме на протест, защото в интернет бяха публикувани само наши снимки, а името и колата на другия шофьор не беше споделена и качена. Доколкото разбрахме този човек е общински съветник от ДПС", обясни Марчело. 

Областният управител заяви: "Гарантирам,че няма да има никаква закрила или покровителство над никой"

Протестиращите обявиха, че повече няма да блокират пътя София - Варна. 

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари