С над 170 км/час е карал мъртво пияният шофьор, помел спирка във Велико Търново

0
Нанесени са и сериозни щети по автомобили и фасадата на склад
Нанесени са и сериозни щети по автомобили и фасадата на склад Снимка: БНТ

Очаква се Районната прокуратура в града да му повдигне две обвинения

С близо 2 промила алкохол в кръвта и с над 170 километра в час е шофирал мъжът, който тази нощ отнесе автобусна спирка, две коли и склад за вендинг машини във Велико Търново. Очаква се Районната прокуратура в града да му повдигне две обвинения.

36-годишният водач ще бъде обвинен за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на тежки материални щети. Той ще бъде обвинен за шофиране в нетрезво състояние и причиняване на тежки материални щети, информира БНТ.

Инцидентът е станал в неделя малко след 22:00 часа на улица "Магистрална" във Велико Търново, която е най-натоварената отсечка в града, защото е част от главния път София - Варна.

36-годишният мъж се движел в посока от входа на Велико Търново към центъра на града, когато в този прав участък изпуснал управлението, ударил се в две от паркираните коли, във фасадата на склад за вендинг машини и спрял в спирка на градския транспорт. А хората на място днес коментираха, че километражът на автомобила му е замръзнал на 175 км.

"Затова казвам, че е карал с над 190 - 200 километра в час, тъй като след спирачния път скоростта на удара е била около 170 километра в час", обясни собственикът на отнесения склад Стефан Миланов.

На място дрегерът отчел близо 2 промила алкохол в кръвта на шофьора. При инцидента като по чудо няма жертви и тежко пострадали. Материалните щети обаче са огромни.

"15 минути преди инцидента съм бил на обекта и когато вече дойдохме тук стана ясно, че е много сериозен ударът. Нашата кола беше паркирана на 10 метра от сегашната позиция, автомобилът е тотална щета. Унищожена е предимно фасадата на сградата, вътре наши водни и вендинг машини, което на нас ни спира работата поне за 2-3 седмици, докато възстановим щетите", разказа още Миланов.

Водачът е настанен в ортопедията на великотърновската болница със счупена ключица.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари