Най-евтиният нов високопроходим автомобил у нас

0

От няколко години т.нар. кросоувъри набират все по-голяма популярност, както по света, така и в Европа и у нас.

Истинските всъдеходи обаче отстъпват позиции и все повече автомобилни производители се отказват от тях.

Руснаците обаче са традиционалисти и продължават да продават високопроходимият си модел, който носи името 4х4, но е познат още като Niva. Въпросната Lada Niva се продава и на нашия пазар и всъщност е най-достъпната кола с висока проходимост. Тя разполага с клиренс от над 20 см и с истинска 4х4 система, съобщи Факти.бг.

Оборудването и обаче е доста спартанско, като в базовото си изпълнение Niva се предлага дори без радио и без климатик. Задвижва се от 1.7-литров четирицилиндров бензинов двигател, който е атмосферен и разполага с мощност от 83 конски сили. Максималната скорост на Niva е само 142 км/, а ускорението от 0 до 100 км/ч се случва за цели 17 секунди.

Извън асфалта обаче възможностите на Niva са отлични, а базовият вариант с три врати се предлага на българския пазар за сумата от 20 000 лв. с ДДС. Паспортните данни сочат, че Niva харчи средно по 10 литра на 100 километра, но всъщност разходът е по-висок.

Представянето на асфалт е доста слабо, но пък, както вече споменахме, офроуд възможностите на Niva са едни от най-добрите. Така, че ако искате евтин нов всъдеход, то това е най-примамливото предложение на нашия пазар. Гаранцията е две години без ограничение на пробега.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари