Надежда Йорданова оглави листата на „Демократична България“ в Русе

0
Бившият правосъден министър не е от Русе, но пък е знакова фигура в коалицията
Бившият правосъден министър не е от Русе, но пък е знакова фигура в коалицията Снимка: ПП

„Демократична България“ обяви листата си за 19 МИР-Русе, която днес регистрира в РИК

Водачът отново, за поредни избори, не е от Русе, но пък е знакова фигура в коалицията – бившият правосъден министър Надежда Йорданова. Листата е от осем души, предимно представители на „Да, България“.

Надежда Йорданова завършва право в Софийския университет „Св. Климент Охридски“. Специализирала е английско търговско право в The University of Law, Лондон. От 2007 г. е вписана в адвокатската колегия в Разград.

Като юрист експертизата ѝ е в областта на административното и търговското право, изпълнение и решаване на спорове при изпълнение на проекти, финансирани със средства на ЕС и други международни организации.

Работила е в Министерството на регионалното развитие и благоустройството, където започва като експерт и стига до началник на дирекция „Правна”. Била съветник на проектната инициатива „Отворено управление” на Американската агенция за международно развитие.

Началник е на кабинета на правосъдния министър Христо Иванов (ноември 2014 - декември 2015)

Народен представител от “Демократична България” в 45-ото и в 46-ото Народно събрание. В 46-ия парламент е председател на т. нар. комисия „Магнитски“, Зам.-председател на правната комисия в двата парламента.

Участник от “Демократична България” в експертните коалиционни преговори през ноември 2021 г., в групите по правосъдие и по регионална политика.

Ето и пълната листа на ДБ:
1. Надежда Йорданова (Да, България)
2. Иван Станев (ДСБ)
3. Михаил Михов (Зелено движение)
4. Иван Белчев (Да, България)
5. Георги Начев (ДСБ)
6. Емилиян Енев (Да, България)
7. Александър Михайлов
8. Ангел Гяуров (Да, България)

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    20
    Галина
    ДБ се провалиха тотално със съдебната реформа. Видя се, че не стават за нищо.
  • -4
    19
    sime0n
    Дано никой гражданин не се подлъже по тази американска българофобска/русофобска партия, прокарваща интересите на агресора сащ в България!
  • -3
    18
    Изобщо не е интересно
    Явно За-Белчев се оказа голям натегач, цъка минусмета яко, но окончателното цъкане ще е на 2 октомври.
  • -4
    17
    Не чак толкова интересно
    Явно "талантливият еколог" За-Белчев стои и цъка минусчета, за да не загуби гласове. За-Белчев, хората ще направят своя избор и без твоите минусчета.
  • 0
    16
    Креативно
    "Талантливият еколог" Белчев, завърнал се от незнам къде си, е супер нагъл нагаждач, натегач и кариерист. Колкото и да не звучи добре за почитателите му - това е истината.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари