Над 90 фирми показват свои продукти на Русенското техническо изложение

0

Вчера в Русенския университет бе открито 16-тото издание на Русенското изложение. Официални гости на събитието бяха заместник-министърът на земеделието и храните Бюрхан Абазов, народните представители Екатерина Заякова и Добрин Данев, областният управител Венцислав Калчев, заместник-областните управители Милена Хинкова и Айлян Карамехмедова, председателят на Общински съвет-Русе засл. проф. Васил Пенчев, кметът на Община Русе Пламен Стоилов, заместник-кметът по „Устройство на територията“ Димитър Наков и др.

Приветствие към присъстващите отправи домакинът на изложението-ректорът на Русенския университет проф. Христо Белоев.

В приветственото си слово към гостите кметът заяви, че Община Русе изцяло подкрепя традицията по провеждането на форума. „Горд съм като кмет на Русе, че това изложение привлича с всяка изминала година все повече участници. Убеден съм в неговия успех и затова нашите намерения са в бъдеще да разширим териториалния му обхват и да включим и изложители от чужбина“, заяви още г-н Стоилов. Той подчерта, че научната дейност в университета и добрите разработки на преподаватели и студенти се превръщат в емблема за иновативно мислене и висок стандарт в обучението, а самият университет въплъщава в себе си посланието „Русе – град на свободния дух“.

Повече от 90 фирми с различен технически профил показват свои продукти на тазгодишното Русенско изложение – автомобили, обработваща техника за земеделието, прикачен инвентар, средства за растителна защита, градинска техника, електронна, комуникационна и IT техника. За първи път тази година участват и четири фирми от сферата на машиностроителната индустрия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари