НА ЖИВО: ГЕРБ връща мандата

0
"До дни ще обявя кога ще предам мандата на втората политическа сила. Надявам се, че това време ще се използва за преговори и размисъл. България има нужда от стабилно правителство, на основата на споделени принципи", заяви президентът Румен Радев
"До дни ще обявя кога ще предам мандата на втората политическа сила. Надявам се, че това време ще се използва за преговори и размисъл. България има нужда от стабилно правителство, на основата на споделени принципи", заяви президентът Румен Радев Видео: Фейсбук

"Направихме открито усилие да проведем разговори с политическите партии, но те арогантно и безотговорно отказаха"

Това каза номинираният за премиер от ГЕРБ-СДС Даниел Митов, след като върна мандата за съставяне на правителство на държавния глава Румен Радев, предаде репортер на Агенция „Фокус“.

„Коалицията ГЕРБ-СДС като политически субект, който бе определен на последните избори от българските граждани като най-голяма политическа партия, коалиция, парламентарна група в парламента, направи честно, открито и прозрачно усилие да проведе разговори с политическите партии, с които смятахме, че бихме могли да водим разговори за съставяне на кабинет. Бяхме подготвени с екип за разговори по политики. За съжаление, политическите партии, с които смятахме, че можем да водим разговори за мен арогантно и безотговорно до голяма степен проявиха политическа незрялост и отказаха разговори с нас“, коментира Митов. „Тъй като ви обещахме да не бавим по никакъв начин мандата и да го върнем, ако нямаме възможност да съставим правителство, следваме конституционната процедура и сме тук за да връчим обратно дадения мандат, каза още той.

"До дни ще обявя кога ще предам мандата на втората политическа сила. Надявам се, че това време ще се използва за преговори и размисъл. България има нужда от стабилно правителство, на основата на споделени принципи", заяви президентът Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари