На стадион „Дунав” откриха реновираното тренировъчно игрище

0

Вчера, на стадион „Дунав” откриха реновираното тренировъчно игрище. Лентата на новото спортно съоръжение прерязаха кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов и министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев.

Кметът Стоилов приветства всички по повод официалното откриване на игрището като заяви, че се надява новият терен да бъде едно добро начало за  постижения на спортистите от русенските клубове. Той поздрави присъстващите и по случай Деня на Европа, като допълни, че един от най-европейските градове – Русе, ще продължава да развива спортното си дело, а с откриването на спортната зала, ще има всички предпоставки за спорт на високо ниво.

Министърът на младежта и спорта г-н Красен Кралев поздрави русенските спортисти, които ще имат възможност да тренират на ново и модерно игрище. Той заяви, че макар и правителството да не е взело участие в реновирането на терена, Русе може да разчита на неговата подкрепа за бъдещите проекти на Общината. Министърът подари по 5 футболни топки на двата отбора, като им пожела много успехи и добър сезон.

След прерязването на лентата и официалното откриване на реновираното тренировъчно игрище започна първия мач на обновен терен между детските отбори на „Дунав 2010“ – Русе и „Черноломец“ – Попово от зона Русе.

Проектът за тренировъчното игрище е финансиран от общинския бюджет и спонсори на Общината, а общата стойност на инвестицията е над 200 000 лв. С тези средства изцяло е изравнена и обновена тревната настилка като е поставена изкуствена, подходяща за футбол. Изградени са три реда скамейки с общо 300 места, а прилежащия към трибуните терен е асфалтиран. Поставени са и шест нови осветителни тела, които позволяват да се тренира и през тъмната част на деня. С откриването на спортното съоръжение се предоставя възможност на младите спортисти от школата и мъжете от футболен клуб „Дунав“ да развиват спортните си умения.

Преди да открие обновеното игрище, министър Кралев се разходи по реконструираната част на ул. „Александровска“ и площад „Батенберг“, след което изнесе лекция пред бизнеса и шефове на спортни клубове. Красен Кралев проведе и работна среща с кмета Пламен Стоилов и неговия екип. Градоначалникът подари на министъра картина с изглед от Доходното здание, която да му напомня за Русе

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари