На Бойко Борисов му липсвала отпуска

0
Мойто не е правилно. Организма си иска възстановяване
Мойто не е правилно. Организма си иска възстановяване

Близо 1 млрд. лева е дала държавата за образователна инфраструктура и за ремонт на училища и детски градини.

Това стана ясно от думите на премиера Бойко Борисов в Пловдив. По традиция той подкара джипа на обиколка из страната. След заседанието на МС в сряда, Борисов замина за Пловдив, където първо мина през стадион „Ботев“, за да даде рестарт на неговото възстановяване, след това през сградата на Пловдивската духовна семинария, за чийто ремонт кабинетът бе отпуснал 600 000 лева, а накрая в село Маноле, където се намира най-голямата антична сграда на Балканите.

"За да гледаме хубави мачове и трябват и силни отбори. Вие не се бийте и си пазете игрищата. Защото ще ги направим, а после вие ще ги счупите", обърна се Борисов към феновете на „Ботев“ - Пловдив, който също присъстваха на церемонията. Той обеща, че властта ще помага на всички отбори и даде пример с “Арда Кърджали“, за които са отпуснали пари за осветление на стадиона.

„На нас със Горанов ни е по-лесно да не даваме и предпочитаме и да не взимаме“, каза Борисов нашега. Той посъветва местната власт да взимат от местните отбори символична концесионна такса за стадионите – между 100 или 1000 лева.

„Разбира се не мога да разделя отборите. Нито това ни е целта. Вие достатъчно се биете и се карате по стадионите“, каза Борисов и обеща помощ и за "Ботев" за строителството на стадиона,, но когато видят, че „нещата вървят, а не само кранът да стои". "В цял свят собствениците правят стадионите, но ние ще помогнем, но като видим че напредвате. Докато стои крана така и не работи, не може да очаквате помощ. И нас вас и на Локо Пловдив.“, аргументира се Борисов.

Очаква се обектът да бъде довършен следващата година. Шефовете на футболни клуб пък поясниха,че стадионът ще получи 4 категория и лицензиран от УЕФА.

След стадиона Борисов се качи на джипа на път за сградата на Пловдивската семинария. Докато пътуваше той се оплака на областния управител на Пловдив Златко Димитров, че не е излизал в почивка. „Мойто не е правилно. Организма си иска възстановяване“, заяви Борисов. На самия Димитров пък заръча, ако стане кмет да не дели отборите и всички да са равни.

„И на „Локомотив“, и на „Спартак“, и на „Марица“, на всички ще се помага“, каза премиерът. Той си спомни и как в миналото е гледал футболни мачове. „Сега тревните терени и осветлението е по-добро от това което тогава.“, заяви той. На свой ред финансовият министър Владислав Горанов добави: „Лошото е, че за качествен футбол говорим само носталгично, но да видим. Разбрахме се да помогнем на детско – юношеските школи, само татуировките да не плащаме. За гел може“.

Той призова БФС да си направи правила за чужденци и ферплей и даде пример, че в „Арда“ - Кърджали имало 11 чужденци. Пред семинарията Борисов бе посрещнат от митрополит Николай.

„Благодарим ви за високото християнско и родолюбиво съзнание, което проявявате като помагате. Тук се обучават бъдещите свещенослужители, учител и бъдещите възрожденци на България. Бог да ви дава здраве.“, обърна се Николай към премиера. Той посети и обновените спални помещения на децата, които се обучават в семинарията., параклиса.„Модерен пансион“, възкликна още той.

„Обстановката влияе на възпитанието. Децата след 7 клас започват обучението си и важно обстановката да е естетичина и красива.“, отвърна му Николай. „Вече с новия законопроект за свещениците, които приехме, всичко наред ли е със заплатите", попита още министър-председателят.

По думите му кабинетът е дал близо 1 млрд, лева за образователна инфраструктура..“Училища и детски гради, От покрива до долу ремонти. Сега в Русенско ще откриваме ново училище. Навсякъде да има wi-fi. „, каза още той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари