"Локомотив" Пловдив обсъди с Борисов как ще похарчат 12 милиона лева, отпуснати от правителството

0
Средствата са за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба
Средствата са за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба

Министър-председателят Бойко Борисов пристига днес в Пловдив за среща с ръководствата и фенклубовете на пловдивските футболни клубове "Локомотив" и "Ботев". Целта на срещата е да се обсъди разпределението на отпуснатите от Министерски съвет 37 милиона лева.

Премиерът първо посети отбора на "Локомотив" на "Лаута", след което се отправи към срещата с "Ботев". Срещата им бе на стадиона, който предстои да бъде ремонтиран. Ръководството на клуба показа на Борисов снимки как ще изглежда стадионът след ремонта.

Пред стадиона го посрещнаха кметът на Пловдив Здравко Димитров и областния управител Дани Каназирева. Борисов прегърна клубния директор Георги Иванов-Гонзо и легендата Христо Бонев-Зума преди да започне разговорът им с клубния президент Христо Крушарски за отпуснатите 12 млн. лв.

Тази седмица правителството отпусна 12 милиона лева за реконструкция на стадиона и на спортната база на клуба. "Ние сме осигурили необходими средства и призовах кмета на града и общинските съветници максимално бързо да задействат процедурите, за да е готово строителството до края на годината", заяви Борисов.

Привържениците на пловдивския тим подариха на премиера клубна фланелка.

Заедно с Борисов са министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на спорта Красен Кралев.

След срещите с клубовете премиерът днес ще посети и СУ „Найден Геров“, а след това ще инспектира ремонта на кръговото кръстовище на Асеновградско шосе. След това Борисов отива в Асеновград. В 12.00 ч. той ще бъде в ОУ "Петко Каравелов" в града.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари