МВР привика Бойко Борисов на разпит

0
Лидерът на ГЕРБ се уплаши, че няма да излезе жив
Лидерът на ГЕРБ се уплаши, че няма да излезе жив

Лидерът на ГЕРБ се уплаши, че няма да излезе жив

Бившият премиер Бойко Борисов е получил днес призовка от Министерството на вътрешните работи, с която е извикан да се яви на разпит в главна дирекция "Национална полиция". Лидерът на ГЕРБ съобщи това на брифинг в партийната централа.

"Не се плаша, бе, Рашков. Ела ме разпитай ти обаче!", ядоса се Борисов.

Към момента не е ясно каква е причината да бъде призован на разпит.

"Най-вероятно ще ме питат защо съм участвал в изборите. Защо съм им бил лидерите. Защо партията ми е толкова стегната и кога ще се откажа. ГЕРБ им е костицата в гърлото. Надявам се да си излеза жив. Може и да ме задържат", възмути се Борисов.

Наскоро служебният вътрешен министър Бойко Рашков каза, че бившият премиер ще бъде проверяван по повод сигнал за оказван натиск върху свидетел. По негови думи Борисов е отправял смъртни заплахи към бизнесмен, че "семейството му няма да разбере дали не яде неговото месо". Разследването срещу лидера на ГЕРБ касае и изтеклия преди години запис, станал известен като "Ти си го избра".

"Нима обществото е забравило, че там беше доловен разговор между тримата, в който се обсъжда едно наказателно производство, по което се очаква да бъде обвинен и министърът на земеделието по онова време”, припомни Рашков.

В средата на юни бяха привикани на разпит и останалите участници в записите от дома на Борисов в Банкя - бившият земеделски министър от първото му правителство Мирослав Найденов, както и бившият градски прокурор на София Николай Кокинов.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари