МВР показва полицейска техника в Русе

1
Полиция и пожарна в Русе ще отбележат в два дни професионалния си празник 5 юли
Полиция и пожарна в Русе ще отбележат в два дни професионалния си празник 5 юли

Полиция и пожарна в Русе ще отбележат в два дни професионалния си празник 5 юли, когато се навършват 140 години от създаването на МВР.

Събитията ще бъдат на 3 и 4 юли, като този път ще има и доста изненади за русенските граждани.

На 3 юли, сряда, от 9 до 12 ч ще се състои Ден на отворените врати. Гражданите ще могат да посетят подразделенията на ОД МВР и пожарната в сградата на бул. „Ген. Скобелев“ 49, където ще могат да се срещнат с началниците на сектори и звена и да зададат своите въпроси. Посетители ще се очакват и в сградата на Втора РСПБЗН – Русе, намираща се на бул. „България“ 300.

Особено за децата ще бъде интересна предвидената демонстрация на полицейска, противопожарна и криминалистическа техника и оборудване в двора на дирекцията на Кръговото.

На 4 юли, четвъртък, по традиция ще бъде проведена официална церемония пред монумента на Признателността към поколенията служители, посветили живота си в служба на обществото, който е пред сградата на ОДМВР – Русе. Ще се сформира представително униформено подразделение и ще се състои тържествено поднасяне на венци и цветя. След церемонията в конферентната зала ще се проведе тържествено събрание на служителите от ОДМВР - Русе по случай професионалния празник и 140 години от създаването на вътрешното ведомство.

Изненадата за гражданите ще бъде изложбата „Спасено наследство“, който ще бъде открита в 14 ч в Историческия музей.

Тя представя 189 находки, предадени в музея със съдействието на Областна дирекция на МВР – Русе. Нейна основна цел е да покаже едни от най-представителните културни ценности, съхранени при борбата с иманярството и нелегалния трафик, благодарение на дейността на МВР. Въз основа на високата им художествена стойност, те успешно са вписани в постоянните експозиции на музея.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари