МВР: Няма страшно, няма да е толкова зле

0
Всички кметове са предупредени, а техниката е в изправност
Всички кметове са предупредени, а техниката е в изправност Снимка: БГНЕС

Министърът на вътрешните работи Валентин Радев е в Ямбол.

Той е там по указание на премиера Бойко Борисов във връзка с очакваното усложняване на метеорологичната обстановка в страната.

„На място направихме преглед на превантивните мерки и готовността за действие при усложняване на метеорологичната обстановка“ , каза министър Радев и добави, че към момента няма нищо тревожно, съобщиха от пресцентъра на МВР.

На съвещанието в Ямбол присъстваха директорът на Главната дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Николай Николов, областният управител Димитър Иванов, кметът на града Георги Славов и директорът на ОДМВР - Ямбол, старши Комисар Генчо Иванов.

„Изслушах докладите. Всички кметове са предупредени, техниката е в изправност, свободните от дежурство са уведомени при необходимост да се явят на работа“, каза министър Радев.

Директорът на ГДПБЗН, гл. комисар Николов обяви, че към момента обстановката в цялата страна е спокойна, няма високи води и застрашени хора. „Допълнителни превантивни мерки са разпоредени на кметовете. Плановете на областта и общината за реакция при наводнение са актуализирани“, обобщи главният комисар.

Според последните данни на НИМХ - БАН, най-вероятно тежката прогноза няма да се сбъдне и силата на циклона ще намалее докато достигне до страната ни.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари