МВР крие въоръжен обир за близо 500 хиляди лева

2
Не се дава гласност на тежкото престъпление, за да „не се притеснява“ шефа на МВР Младен Маринов
Не се дава гласност на тежкото престъпление, за да „не се притеснява“ шефа на МВР Младен Маринов Снимка: БГНЕС / Архив

Близо седмица МВР крие, че в столицата е извършен въоръжен грабеж от инкасо автомобил за близо половин милион лева.

Това съобщиха източници от столичната полиция, предаде FROG NEWS. Те признаха пред екипа ни, че са били притиснати да не се дава гласност на тежкото престъпление, за да „не се притеснява“ шефа на МВР Младен Маринов.

По наша информация нападателите са между 3 и 5 човека – маскирани и тежко въоръжени с автомат „Калашников“. Те успели да проникнат в петък вечерта в автомобила с парите, като нанесли лек побой на един от охранителите. Колата била атакувана непосредствено преди да влезе в специализирано депо за този вид автомобили. Голямата сума била събрана от оборот на магазини. Фирмата, която отговаряла за охраната на парите е софийска.

Източниците ни признаха, че имат нужда да се даде гласност на дръзкото посегателство, за да може хора станали евентуални свидетели, да се обадят и да разкажат подробности. Не е тайна, че за много от престъпленията медиите научават по собствени канали, а не от вътрешното ведомство. Основната цел да се прикриват престъпления и посегателства е да се създава усещането за стабилност и сигурност.

През няколко дни от фейсбук се разбра, че селски апаши зверски пребиват и издевателстват над възрастни хора. МВР подава информация едва след като случаите на насилие бъдат разгласени от пострадали или техните близки.

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари