МВР е докладвало чак сега, че Георги Семерджиев е шофирал без книжка година и половина по-рано

0
Проверка на прокуратурата е установила, че срещу него има две наказателни постановления, които така и не са му били връчени
Проверка на прокуратурата е установила, че срещу него има две наказателни постановления, които така и не са му били връчени Снимка: Булфото

Проверка на прокуратурата е установила, че срещу него има две наказателни постановления, които така и не са му били връчени

МВР е докладвало на прокуратурата чак сега, че Георги Семерджиев е засечен да шофира без книжка преди година и половина, сочи съобщение на държавното обвинение.

В петък на 15 юли 2022 г. от 5 РУ при СДВР е докладвано на прокуратурата, че Семерджиев е извършил престъпление преди година и половина. Полицейската преписка е за това, че на 12.12.2020 г. срещу него е съставен акт за установяване на административно нарушение за управление на автомобил без съответното свидетелство за управление на МПС.

Чак през юли 2022 г. при решаването ѝ служителите на отдел „Пътна полиция“ установяват, че са налице данни за извършено престъпление и я докладват на прокуратурата.

Наблюдаващият прокурор е разпоредил проверка, в която следва да се установи на какво се дължи забавянето от година и половина на доклада на образуваната полицейска преписка пред СРП.

При проверка е установено, че през януари 2021 г. е изготвено наказателно постановление спрямо Семерджиев, което обаче не му е връчено. Не е уведомено друго отделение на МВР, нито компетентна прокуратура. Подобен случай с невръчено постановление на Семерджиев е установен и през 2010 г.

Наблюдаващият прокурор е дал указания да се провери кой служител е държал документите, как го е направил и защо са били в СДВР, а не връчени на Семерджиев, както и защо не са уведомени други отдели на МВР и прокуратурата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 6
    2
    С.Т.
    Ген. Семерджиев унищожи досиетата на стотици офицери и агенти на ДС ! Децата ,внуците им ,са днешните хора от службите,ДАНС ,ГДБОП,МВР ит.н.!До един са задължени на Семерджиев ,а обществото чака справедливост ! От такова котило,справедливост НИКОГА !
  • 10
    1
    112
    МВР не смее да въкне заради ДЯДО му! Не виждате ли ,че не правят НИЩО ! Не смеят да направят нищо и на СИЛИКОНКАТА ! Само временно отстранена ! Разровят ли се .....ще замирише ! А генерал Семерджиев имаше копои навсякъде по МВР управленията .
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари