Съдът отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев

1
Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение поради влошено здравословно състояние
Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение поради влошено здравословно състояние Снимка: БТА

Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение поради влошено здравословно състояние

Софийският градски съд отказа да пусне от ареста Георги Семерджиев, обвинен за катастрофата в София, при която загинаха две млади жени. Според съда има опасност той да се укрие и да извърши друго престъпление. Определението не е окончателно и може да бъде обжалвано пред горната инстанция.

Семерджиев подаде молба с искане за по-лека мярка за неотклонение поради влошено здравословно състояние, но съдът я отхвърли, като отбеляза, че са налице всички законови основания за продължаване на ареста му. Обвиняемият не се яви в съдебната зала. Адвокатът му, Мирослав Христов, и прокурорите по делото нямаха информация за здравето му.

Мъжът, който е обвиняем за пет престъпления, се намира в ареста повече от три месеца. Защитникът му поиска той да бъде пуснат под домашен арест.

По думите на прокуратурата разследването за катастрофата е към края си, а Семерджиев и защитникът му вече се запознават със събраните доказателства. От държавното обвинение бяха против изменението на мярката в по-лека, тъй като няма обстоятелства, които да налагат промяната ѝ.

Пред медиите прокурор Събина Христова обясни, че на адвокат Христов и на Семерджиев им е даден, по тяхно искане, срок до 1 ноември за запознаване с материалите по делото. След това, ако те не направят доказателствени искания, на които задължително трябва да се отговори, ще бъде изготвен обвинителният акт и ще бъде внесен в съда.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари