Музеят в Русе събира картички и сувенири от социализма за експозиция в Брюксел

0
Музеят в Русе събира картички и сувенири от социализма за експозиция в Брюксел

По инициатива на Европейския парламент се реализира проект „Дом на европейската история“ (House of European History) в Брюксел – център за изложби, документация и информация, съобщават от РИМ- Русе.

Целта на проекта е да се даде възможност на широката публика да разбере неотдавнашната история в контекста на предишните векове, които са формирали съответни идеи и ценности. Домът на европейската история ще позволи на посетителите да научат за историческите процеси и събития в Европа.

Идеята е да се създаде транснационален общ преглед на европейската история. В постоянната експозиция се предвижда да бъдат обхванати шест теми от модерността, в които има възможност да се включат и материали от България.

В тази връзка от Регионалния исторически музей призовават русенската общественост да помогне за представянето на България в този общ европейски проект чрез даряване на туристически сувенири от времето на социализма, както и пощенски картички от периода.

Събраните по инициатива на музея дарения ще бъдат предложени за включване в експозицията на Дома на европейската история в Брюксел. Даренията ще се приемат в Историческия музей, пл. „Ал. Батенберг“ 3. Телефон за контакт: 082/ 825 002.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари