Мутрите вън! Оставка Борисов! Оставка Гешев!

2
Днес пак сме на площада, докато не си тръгнете! Започваме национална стачка!
Днес пак сме на площада, докато не си тръгнете! Започваме национална стачка! Снимка: БГНЕС

Днес пак сме на площада, докато не си тръгнете! Започваме национална стачка!

Днес пред президентството е свикан шести протест с искане за оставка на правителството и главния прокурор. 

Организаторите: провокациите са изцяло от МВР

Записите на Васил Божков, разпространени от прокуратурата днес, не хвърлят сянка върху протеста, ката адвокат Николай Хаджигенов. Той е част от т.нар. "Отровно трио", което е сред организаторите от първия ден, пише Дневник.

"Гешев иска да вярваме избирателно на Васил Божков. Когато говори, че е давал пари на министри и властта - да не му вярваме, а когато говори за плащане за протеста - да му вярваме", коментира Хаджигенов.

Попитан дали има платени протестиращи, адвокатът каза, че вероятно има и такива, но основната част от хората са там заради своите убеждения. "Протестите са мирни. Пълно е с майки с деца, семейства Провокациите са изцяло от МВР, както вторият ден показа", допълни Николай Хаджигенов.

Хората започнаха да се събират

Днес е шестият ден на протести срещу правителството и главния прокурор. Най-много хора се събират в София, но подобни прояви има и в други градове на страната.

"Борисов, Пеевски, Доган, Гешев, днес в 17 пак ще сме на площада, докато не си тръгнете! Няма да ви търпим повече и няма да позволим да издевателствате над нас. Започваме национална стачка!", казват в писмо до медиите проф. Велислав Минеков, Адв. Николай Хаджигенов, Арман Бабикян станали популярни като "Отровното трио", които са и едни от организаторите на протестите заявяват.

Четирите искания на протестиращите са оставка на правителството и главния прокурор, свикване на Велико народно събрание, което да приеме нова Конституция и въвеждане на дистанционно гласуване. (електронно и хартиено по пощата).

в 17.30 вече има вече около 200 души. Интересно е, че повечето плакати са написания върху трикольора. Най-големият плакат гласи, оставен пред гвардейците пред президентството гласи: "Мутрите вън! Оставка Борисов! Оставка Гешев!".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари