Мустафа Карадайъ: За първи път ще правим избори в условия на пандемия

0
НА ЖИВО: ДПС на консултация при Румен Радев
НА ЖИВО: ДПС на консултация при Румен Радев

Държавният глава обсъжда изборите с парламентарно представените партии

Президентът Румен Радев продължава консултациите за датата и начина на провеждане на парламентарните избори. След като обсъди вота с представители на ГЕРБ и БСП, държавният глава прие и депутати от ДПС.

„За първи път ще правим избори в условия на пандемия. Тези условия предпоставят едно по-различно и по-отговорно отношение към целия изборен процес от всички участници в изборите и всички наблюдатели на изборния процес”, заяви председателят на ДПС Мустафа Карадайъ.

„Безспорно в технологично отношение има доста неща, които трябва да се направят от различните органи на власт в държавата, за да можем да гарантираме живота и здравето на българските граждани, както и да гарантираме едни честни избори, в които гражданите да имат доверие, за да може произведеният резултат да мобилизира обща енергия за едни по-добри времена в нашата родина България”, каза още той.

По думите му включването на машини в изборния процес би трябвало да има няколко цели. „Те са да се минимизира броят на недействителните гласове, да се ограничи субективният елемент в броенето на гласовете с цел повишаване на доверието в резултатите, и да се минимизира огромният брой сгрешени, преподписани, неподписвани секционни протоколи с ред грешки в тях, които допълнително ерозират доверието”, посочи лидерът на ДПС.

„Ние винаги сме били готови с нашата експертиза, отговорност и нашите предложения да търсим решения на проблеми, които сме успели да дефинираме по различни въпроси, включително и изборите”, каза още Мустафа Карадайъ.

И допълни: „Ако в Народното събрание има нужният диалог и достатъчна воля да се решават констатирани проблеми, ние ще дадем от наша страна своя принос”.

„Аз съм напълно съгласен с тези цели, друг е въпросът дали можем да ги постигнем по такъв начин, организирайки машинното гласуване”, каза президентът Румен Радев.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари