„Мръсното бельо“ на Петър Петров лъсна пред централата на НФСБ

0

Поведението на Петър Петров предизвика акция пред централата на НФСБ. 

„Мръсното бельо“ на депутата от НФСБ Петър Петров беше символично окачено пред входа на централата на партията му на ул. „Раковски“ в София. Повод за акцията е скандалното поведение на Петров от 4 декември в Народното събрание, когато си позволи да отвърне на журналистически въпрос за неговите парламентарни решения с репликата „Вие с какво бельо дойдохте?“.

Снимките на „мръсното бельо на Петров“ бяха публикувани в социалните мрежи от левия феминистки колектив „ЛевФем“. Върху тях са изписани различни послания, като: „Жените не са собственост!“, „Долу фашизма!“ и „Долу патриархата!“.

Смятаме подобно сексистко поведение не само за недопустимо. За нас то е израз на фашизацията на държавата в най-висша степен: държава, в която за властта жените са нечия собственост, а когато се противопоставят, са „кресливи“. Същият депутат стана скандално известен с обидни и дискриминационни квалификации срещу децата с увреждания“, пишат от ЛевФем.

На този етап Петър Петров или НФСБ не са коментирали случая. Няма официална позиция с искане за неговата оставка и „Атака“, които се явяват работодател на засегната журналистка. От партията съобщиха мимоходом за случая на сексуален тормоз по адрес на техен служител по време на пресконференция, посветена на противопоставянето им на Конвенцията на съвета на Европа за превенция и борба с насилието над жените и домашното насилие.

Видео от неуместното поведение на Петър Петров:

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари