Мозъчната дейност на библиотекарите - пожарникари

2
Милата родна медия изчерпателно отразява всички тези "свински черва", както и общата атака на "мозъчния център"
Милата родна медия изчерпателно отразява всички тези "свински черва", както и общата атака на "мозъчния център" Снимка: БГНЕС

Мозъчният център на онова нещо, което беше в продължение на повече от десетилетие премиер на България, е в пълна и тотална мобилизация.

Измислили са невероятни ходове:

Гешев ще привика Кирил Петков за да го пита кои са аджеба онези крадци и корумпанти, дето цяла България ги знае, само Гешев не.

Цацаров пък ще привика правосъдната министърка за да му даде онези улики срещу Гешев, които твърди че имала.

От своя страна Гешев спешно привиква онзи човек, дето допреди дни управляваше Булгаргаз и като го разпитва с часове му дава възможност да поговори в ефир за най-добре управляваната, именно от него компания.

Онзи пък от КЕВР се е трогнал най-после да се запознае с цените на газта, за които иначе лично отговаря и се е мобилизирал да направи спешна проверка на .... ръководството на Бултаргаз на два дни мандат.

Нищо не сближава хората повече от общото им престъпление се казваше в една голяма книга, та напоследък се получи едно сближаване от пълнещите цял уикенд екрана руменпетковци и овчаровци, под мъдрия поглед на шефа на мафията - лицето бб.

Милата родна медия изчерпателно отразява всички тези "свински черва", както и общата атака на "мозъчния център".

Такава синхронизация на мафиотските структури не е имало, откакто щастливият български зрител беше облагодетелстван да начлюдава "мачлето" на бб и героичните голове, които последният вкарваше.

Защото познавачите знаят, когато вкара / в смисъл дадат му/ гол, бб ставаше особено ларж и раздаваше с пълни шепи от държавната баница. И познавачите знаеха, организираха гола и после идваха с листчето с просбите за милиони. А щастливият победител ги изпълняваше някак си бащински, някяк си благородно..

Та този целият мозъчен тръст през последните дни, добил връх на мозъчното упражнение в призовката , изпратена до Кирил Петков, се оказа много лесна и удобна топка за отиграване.

Списъкът, с който Петков ще посети лицето Гешев, макар и непълен и изчерпателен, отговаря на простичкото искане на един народ - искане да научи имената на престъпниците, обирали държавата му в продължение на повече от десетилетие.

Да дадеш думата на Петков, за да изчете макар и непълния списък на престъпленията ти, е висш пилотаж на симеоновската школа, чрез тяхната "юридическа" и пожарникарска част.

Удивително е как можеш да имаш толкова много пари, "медиен" ресурс и съучастници и да продължаваш да бъдеш чак толкова прост.

Вярно е, че в гербаджийските среди никога не са се навъртали интелектуали, но чак толкова тъпа постановка на тройката -Гешев - Борисов- Цацаров, едва ли може да се очаква.

Сигурно онзи пазител на честта, онзи стожер на справедливостта, онази еманация на почтеността Пеевски, сега тъжно хлипа пред телевизора.

Защото, не е достатъчно да притежаваш телевизия, трябва и да знаеш какво да правиш с нея. А точно на тази част в пожарно-юридическия факултет не са наблягали особено.

Защото цялостната дейност на този триумвират и неговия "дон" Пеевски е била съсредоточена в придобиването и унищожаването на бизнеси. Поради лошо управление и незнание на базови бизнес правила.

Въпрос на учебно заведение и на природен умствен капацитет!

Диана Дамянова

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари