Мечка погълнала 34 килограма контрабандна дрога

0
Животното поглъща повече от 30 кг. наркотици, изпуснати от контрабандист насред гората в Джорджия
Животното поглъща повече от 30 кг. наркотици, изпуснати от контрабандист насред гората в Джорджия

В историята на контрабандата на наркотици има много изненадващи случаи, но този с кокаиновата мечка е един от най-впечатляващите

Той се превръща в местна легенда, след като животното поглъща повече от 30 кг. наркотици, изпуснати от контрабандист насред гората в Джорджия. За съжаление, горкото животно умира от предозиране, но неговото тяло е препарирано и все още напомня за странните събития, случили се през 80-те, пише Труд.

Когато патолозите разрязват корема на 80-килограмовата мечка, ахват от изненада - там намират огромно количество кокаин на стойност милиони долари.

Животното погълнало 34 кг. наркотици и умряло от предозиране. То е намерено в средата на национален резерват в щата Джорджия.

Находката на отровената мечка е свързана с още по-странен инцидент три месеца по-рано. Тогава от небето пада контрабандист, за когото са привързани пакети с кокаин на стойност 15 милиона долара. Оказва се, че това е Андрю Торнтън, бивше ченге и адвокат. Тялото му с неотворен парашут на гърба е намерено по пътя за Тенеси. Освен наркотиците, у починалия са открити хиляда долара в брой и два пистолета. Той носи очила за нощно виждане, бронежилетка и мокасини Gucci. По-късно разследващите установяват, че Андрю е скочил от самолета и е изпуснал няколко торби с кокаин, едната от които е намерена от мечка. Горкият звяр, който умира от предозиране, е наречен Кокаиновата мечка. Нейната история се превръща в истинска легенда и дори е направен филм. Удивителните събития, свързани със странната смърт на наркодилъра и мечката на 160 км. от падането му, са наистина уникални.

Андрю Тортън почти достига крайната си цел да достави дрогата, когато го сполита зла съдба. След като излита от Колумбия, той хвърля торбите с кокаин над Джорджия. После виновникът скача с останалата стока, вързана за колана му. Хеликоптерът, оставен на автопилот, се разбива в планините в Северна Калифорния. Според експерти, Торнтън е ударил главата си в опашката на хеликоптера и не е успял да отвори парашута за кацане. Разследващите предполагат, че контрабандистът е трябвало да се срещне с някого след кацането. Проследявайки пътя му, полицията намира 9 торби с кокаин, а три месеца по-късно десетата е намерена в гората от мечка.

Медицинският експерт дава трупа на кокаиновата мечка на приятел, който я препарира. След това тя е изложена в туристическия център в Националния парк. По време на пожар, който бушува в гората през 90-те, служителите на центъра успяват да спасят препарираното животно, скривайки го в склад. Въпреки това ценният експонат е откраднат и продаден на заложна къща, откъдето го купува музикантът Уейлън Дженингс.

Певецът подарява животното на свой приятел, а когато той умира, кокаиновата мечка е продадена за 200 долара по време на разпродажба на вещите на починалия. Мечката е купена от Джу Танг, собственик на китайска аптека в Невада, който я поставя като декорация в магазина. Нито той, нито съпругата му са чували невероятната история на този експонат и я научават едва когато собствениците на развлекателния център на Кентъки се обръщат към тях с желание да закупят препарираното животно. Оттогава кокаиновата мечка стои в развлекателния център в Кентъки и привлича туристи. Нейната история се превръща в легенда и впечатлява всеки, който я чуе за първи път.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари