Мъж задлъжня на лихвар и се принуди да стане муле

0
Неджат скрил в газовата си уредба вещество, от което се синтезира около 30 килограма хероин
Неджат скрил в газовата си уредба вещество, от което се синтезира около 30 килограма хероин Снимка: Снимката е илюстративна

Джебелчанинът Неджат Р. М. е задържаният български гражданин в Турция заради прекарването на 150 литра оцетен анхидрит през границата.

70 литра от прекурсора, използван за синтез на хероин, са открити в тайник в автомобила на Неджат, с който той преминал през граничните пунктове „Лесово“ и „Хамзабейли. 80 литра пък са открити в склад в град Къркларели, пише 24rodopi.com.

По информация на полицията в Одрин, българският гражданин Н. Р. М. и още двама турски граждани са прекарали нелегално химическото вещество през граничният пункт „Лесово“. По-късно стана ясно, че е задържан още един член на групата - нашенец, който е родом от джебелско село.

Неджат ипотекирал къщата си при кърджалийски лихвар, от когото взел 30 000 евро преди 6 месеца. Дължимата сума станала непосилна за него заради високите лихви и той решил да рискува, като предложил услугите си на наркогрупа.

Преди да тръгна с опасния товар за Турция, Неджат е казал на кредитора си, че ще пристигне с много пари идващия вторник.

„70-те литра оцетен анхидрит, от които се правят около 25-30 кг хероин, били в тайник в газовата уредба. Неджат не е криминално проявен в България, но прави впечатление, че в последните 4-5 години смени няколко коли, а не работи нищо. Баща му, който се помина, беше уважаван бизнесмен, но синът му продаде активите, които наследи“, разкриха отлично осведомени източници.

Неджат е бил деен и по време на последната предизборна кампания. Работел за новорегистрирана партия. „Годеник е на племенницата на председателя на партията“, разкриха джебелчани.

Източник: 24rodopi.com
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари