Хванаха ало измамник на Дунав мост

2
Мъжът е конвоиран до Варна
Мъжът е конвоиран до Варна

Мъжът е конвоиран до Варна

На 29.03.2024 г., в резултат на незабавно проведени оперативно-издирвателни мероприятия от криминалисти на сектор „Престъпления против собствеността “ при ОДМВР Варна, със съдействието на служители от сектор „Измами“ при ГДНП и ОДМВР Русе, на ГКПП гр. Русе, при опит да напусне страната, е задържан 52-годишен варненец, за когото има събрани данни, че е съпричастно към извършени 6 „телефонни“ измами на територията на ОДМВР Варна - за периода от 15.03. до 29.03.2024 г.

В нарушителят е намерена голяма сума пари в чуждестранна валута, която е от последната осъществена „ало измама“ на територията на морската столица. Мъжът е конвоиран до Варна за извършване на допълнителни оперативно - издирвателни мероприятия и процесуално следствени действия по документиране на престъпната му дейност. Работата по случаите продължава под наблюдение на Районна прокуратура.

Извършителите на „телефонни“ измами продължават активно да звънят на стационарни апарати в областния град и селата, като от началото на годината са регистрирани 22 такива престъпления, а от служителите на ОДМВР Варна са предотвратени 29 опита за измами.

От началото на годината в дежурните части на полицията са получени 76 сигнала от граждани, че на стационарните им телефони са се обаждали измамници, но те не са се поддали на сценариите /съдействие на полицията за залавяне на измамници и за пострадал близък при ПТП/ и са прекъснали комуникацията.

Преките извършители на този род престъпления не пребивават на територията на страната и ОДМВР Варна, съвместно със сектор „Измами“ при ГДНП, продължават активно работата по документиране и доказване на осъществяваната цялостна престъпна дейност.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари