Мъж влиза в затвора за домашно насилие

0
А.М. нарушил заповед за защита от домашно насилие
А.М. нарушил заповед за защита от домашно насилие Снимка: Google

Мъж от град Върбица, Шуменско, който не спазил заповед за защита от домашно насилие, беше наказан с ефективна присъда от 3 месеца затвор.

Присъдата е на Районния съд във Велики Преслав и била произнесена задочно, защото А.М. не се явил, променил местоживеенето си и след щателно издирване то не е установено, става ясно от изготвените пред дни мотиви по делото, пише Труд.

Мъжът заживял на съпружески начала с жена в дома на своята баба през 2017 г., но щастието им траяло до януари 2018 г. А.М. подлагал жената на физически и психически тормоз и тя подала сигнал за домашно насилие. Прибрала се при близките си, а съдът издал заповед за защита, като постановил агресорът да не се доближава на повече от 50 метра от къщата й. Само ден след издаване на заповедта той не само нарушил периметъра, но отишъл на „гости“ на изгората си право в дома й. Близките й се притеснили, извикана била полиция и последвал 24-часов арест за нежелания гост.

А.М. прекрачил наложените забрани по време на условна присъда от 10 месеца затвор с 3-годишен изпитателен срок, която му била наложена през 2016 г. за кражба от жилище. Затова към 3-те месеца затвор се добавят и още 10 месеца при строг режим.

Източник: Труд
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари