Мартин Димитров: Трансформацията не е да отслабнеш двойно и да оглавиш листата в друг избирателен район

0
Мисля, че историята ни предполага да минем през страшното — именно тя е най-яркото доказателство за това, че винаги се справяме. Просто този път не трябва да пропускаме възможностите, очертаващи се пред нас
Мисля, че историята ни предполага да минем през страшното — именно тя е най-яркото доказателство за това, че винаги се справяме. Просто този път не трябва да пропускаме възможностите, очертаващи се пред нас Снимка: Фейсбук

Предстоят времена, изпълнени със страх и тревога, но и с вълнение и любопитство. Този свят категорично и неумолимо се променя, променя се радикално и из основи, целият този свят здравата се тресе

Променят се представите за взаимоотношения и семейство, за работа и ежедневие. Променят се представите ни за това какво е бизнес и какво е политика. Променят се представите ни за оценка — както по отношение на труда, така и по отношение на социалните ни роли. Категорично се променя и представата ни за природата — тя спира да бъде разглеждана като даденост и все повече хора съзнават, че ако искаме природата да остане непроменена, то ние трябва да се променим много. И това е най-доброто за всички ни.

Трансформацията не е да отслабнеш двойно и да оглавиш листата в друг избирателен район: това просто е нашето минало на диета. И колкото и усилия да е положило това минало да изглежда добре и приемливо, колкото и усилия да полага да го видим в нова светлина и един вид да го преоткрием, в резултат на сложните политически кръвосмешения през годините това минало носи тежки генетични дефекти, които могат да увредят бъдещето ни — нашето и на идните поколения.

Трансформацията е изключително комплексен процес, който — ако сме умни като нация, а ние сме умни като нация — не просто ще ни помогне да намерим пътя си, но и ще ни даде скорост да вървим бързо по този път. Ние трябва да намерим силата да надскочим ежедневието и да погледнем малко по-надалеч, за да видим възможност за нас във всяка една глобална промяна.

Все по-голямото сливане на виртуално и реално звучи страшно, но и отваря изключителни възможности. Дори нека го погледнем по най-простичък начин: ние, всички ние, които сме под 10 милиона навсякъде по света, благодарение на това имаме възможност както никога до този момент да работим заедно, независимо къде се намираме, да работим за нас като хора, но и за нас като общност — само допреди няколко години подобна възможност не съществуваше.

Мисля, че историята ни предполага да минем през страшното — именно тя е най-яркото доказателство за това, че винаги се справяме. Просто този път не трябва да пропускаме възможностите, очертаващи се пред нас.

Взех решението да не участвам в тези избори — искам да се концентрирам върху трансформацията в собствената ми компания, защото вярвам, че човек трябва да опита и да опознае новостите в дълбочина, преди да ги предлага на обществото. И едва тогава, когато категорично е представил успеха на визията си, когато се е насладил на успеха, може да го пренесе в по-голям мащаб. Нескромно, но вярвам, че заедно с бизнеса, с който работим, ще постигнем чудеса в следващите месеци. И ще покажем какво е трансформация.

Нашето бъдеще е неразривно свързано с това да бъдем общност, а не територия.

Мартин Димитров

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари