Мародери ограбиха мъртвите ни деца

1
Изчезнали са около 400 лева, носени от двамата младежи по време на фаталното им пътуване
Изчезнали са около 400 лева, носени от двамата младежи по време на фаталното им пътуване

Близки на загиналите в катастрофата край Бяла Слатина вчера твърдят, че в суматохата около трагедията са изчезнали около 400 лв., носени от двамата младежи по време на фаталното им пътуване, научихме от BulNews.bg.

Беременната 18-годишна Моника Петрова и 19-годишният й приятел Томас Иванов, загинаха след удар с лек автомобил „Фолксваген Голф 3” в крайпътни дървета между село Попица и Бяла Слатина.

Сред върнатите на близките от полицаите вещи на загиналите обаче били открити само 50 лв. От полицията в Бяла Слатина пък отказали да им покажат протокола с описа и близките се чудят дали парите са задигнати от неизвестен преминаващ мародер или по време на разследването на жестоката катастрофа.

Друго шокиращо разкритие е, че бебето на бремената млада жена, е могло да бъде спасено и да живее. Заключението е направено след извършената от съдебните лекари във Враца аутопсия на 18-годишната Моника Петрова. 

Патоанатомите установили още, че 8-месечното дете е било момче и е живяло още два часа след като лекарите в Бяла Слатина обявили, че майката вече няма жизнени функции.

Моника все още имала слаби признаци на живот след катастрофата, твърдят оказали се в първите минути на мястото близки на жертвите и преминаващи по пътя шофьори, които се притекли на помощ. Очевидци разкриват, че линейката от спешния център на Бяла Слатина обаче се забавила и пристигнала доста време, след като на мястото вече работел полицейски екип. Те предполагат, че може би и майката е могла да бъде спасена, ако от спешния център са реагирали веднага при положение, че той се намира само на 2 км от мястото на катастрофата.

Полицията все още разследва причините за трагичния инцидент. Според тракторист, работел в нива край мястото на удара, колата се движела с доста висока скорост. „Голф“-ът  обаче изхвърчал от пътя, след като опитал да избегне навлязъл след изпреварване в насрещното камион с дърва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари