Мария Бакалова остана без Златен глобус

0
Наградата за най-добра актриса в комедия получи момичето на Бонд Розамунд Пайк
Наградата за най-добра актриса в комедия получи момичето на Бонд Розамунд Пайк

Наградата за най-добра актриса в комедия получи момичето на Бонд Розамунд Пайк

Мария Бакалова, първата българка, номинирана за Златен глобус, не спечели наградата. Вместо това, представителите на чуждестранната преса в Холивуд, присъдиха отличието за най-добра актриса в музикален или комедиен филм на британската актриса Розамунд Пайк („Пука ми“).

Уау, какъв шок! Това бе първият коментар на „Гардиън“ след обявяването на победителката. Мнозина очакваха Мария Бакалова да спечели с „невероятния си пробив“, както много медии описваха представянето ѝ в „Борат 2“, букмейкърите също ѝ даваха най-висок шанс, но Розамунд Пайк я изпревари с ледения си образ във филма на Netflix „Пука ми“. Тя също заслужаваше наградата, въпреки че изглеждаше искрено изненадана, пише Сега.

Обзалагам се, че изглежда, че много ми пука. Наистина е така, много ми пука - каза явно развълнувана Пайк. — Това беше трудна категория, особено с включването на новодошлата Мария Бакалова, която направи пробив с „Борат: Последващият кинофилм. — не пропусна да спомене по-младата си колежка победителката. — Във филма ми се наложи да изплувам от потъваща кола. Мисля, че бих предпочела да направя това, отколкото остана насаме в стая с Руди Гилиани. Мария, поздравявам те за съвършенството и смелостта ти!“.

След 2 седмици, и Пайк, и Бакалова имат шансове да получат номинации за „Оскар“. Но в такъв случай е по-вероятно двете актриса да не са в една категория, защото продуцентите на Бакалова, я представят в категорията за поддържаща роля.

Връчването на Златните глобуси - поредната странна полувиртуална церемония в нашето странно време, започна точно в 3 часа българско българско време. Двете водещи Ейми Полър от Лос Анджелис и Тина Фей от Ню Йорк започнаха с шеги за технически проблеми, посрещнати със приглушен смях от малобройните зрители на живо, носещи маски — докато Асоциацията на чуждестранната преса в Холивуд, е обвинявана в корупция, в липса на разнообразие сред членовете им, както и в сериозни пропуски при номинациите. Но малко по-късно и тези неприятни теми станаха обект на шеги. Хубавото е, че публиката на живо се състоеше от медици и хора от първата линия в борбата с коронавирусната пандемия.

Първият победител за вечерта стана Даниъл Калуя за играта си в „Юда и черният месия“ в категорията Най-добър актьор във второстепенна роля. Втората наградата за Най-добър актьор в поддържаща роля в минителевизионен сериал - отиде при Джон Бойега ("Глас за промяната").

Последваха три неизненадващи победи — Катрин O’Хара стана най-добрата актриса в комедиен сериал с „Шитс Крийк“, най-добър анимационен филм е изключително оригиналният „За душата“ на „Пиксар“, а наградата за най-добър сценарий печели най-добрият сценарист от номинираните, Арън Соркин за "Процесът срещу Чикаго 7"…

Малко по-късно „За душата“ взе и наградата за филмова музика, спечелена от Трент Резнър, Атикус Рос и Джон Батист. Първите двама имаха и още една номинация - за „Манк“. За най-добра песен бе избрана Io Si (Seen)от „Животът напред“ на Даян Уорън и Лаура Паузини.

Следващата серия победители включва Марк Ръфало ("Дотолкова съм сигурен") с наградата за Най-добър актьор в минителевизионен сериал: Ема Корин с наградата за Най-добра актриса в телевизионен сериал - драма, за превъплъщението ѝ в Лейди Даяна в „Короната“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари