Маргарита Хранова: Две нови песни на Тончо ще зазвучат след кончината му!

0
Със смъртта на Тончо Русев българската попмузика загуби един уникален мелодик, композитор и човек, коментира певицата
Със смъртта на Тончо Русев българската попмузика загуби един уникален мелодик, композитор и човек, коментира певицата

Със смъртта на Тончо Русев българската попмузика загуби един уникален мелодик, композитор и човек. Той остави много дълбока диря в нашата попкултура. За съжаление няма вечни хора, но песните му ще бъдат вечни, те все ще звучат...”.

Това коментира една от попиконите ни - Маргарита Хранова по повод кончината на големия български композитор Тончо Русев, предаде FROG NEWS.

"Много благородно и благодарно е да живееш така, че да те помнят дълго, завинаги и след смъртта ти.

Позванавах го още от първите си стъпки в естрадата. Нямам спомен къде точно се запознахме, но това вероятно е станало на някой "Златен Орфей" или друг конкурс. Много ми беше мъчно, че доскоро не бях изпяла нито една негова песен. Той все ми казваше, когато се срещнехме някъде: "Марги, бе аз нещо не мога да те уцеля тебе, да те намеря....".

Неговата мелодика, негови текстове допадаха много на Лили Иванова, на Веско Маринов, дует Ритон, Силвия Кацарова, Васил Найденов и др. Тончо Русен Остави огромен архив от над 1000 песни.

Но, съвсем наскоро успяхме да се намерим един друг. В последната 1 година и половина аз изпях две негови песни, които ще влязат в съвсем новият ми албум. Те все още не са звучали нито по радио, нито по телевизия, никъде. Това е уникалното - че след неговата кончина, ще зазвучат нови негови песни. Едната е по текст на изключителната Миряна Башева - "Работа", а другата е по текст на Дани Вълчев и е много мелодична, страхотна, но не е балада. Щастлива съм, че познавах Тончо Русев - невероятен човек и творец.

Светла му памет на този голям музикант и композитор!"

Източник: FROG NEWS
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари